Zeskamp Jeugdclub JIJ

Afgelopen zaterdag 20 september was de afsluitende activiteit voor dit seizoen van de Jeugdclub. Na zoveel geslaagde activiteiten is het soms knap lastig om weer wat nieuws te bedenken. Dit seizoen zijn we wezen lasergamen in het Epemabos, Freerunnen, hebben de jeugdleden heerlijk Italiaans gekookt voor hun familie en zijn we naar pretpark Drouwenerzand geweest. Het leek ons leuk om het seizoen af te sluiten met een sportieve activiteit in Ysbrechtum. Vandaar de keuze voor een zeskamp. Natuurlijk moest er wat spektakel in zitten. Dat is gelukkig weer gelukt! Via een verhuurbedrijf in Sneek konden we twee hele grote opblaasbare attracties huren.

Eigenlijk waren de overige 4 spellen niet eens meer nodig, want de jeugd wist zich kostelijk te vermaken op de springkussens. Maar voor het klassement moesten de overige spellen uiteraard ook gedaan worden. Zo was er een bibberspiraal, moesten er zoveel mogelijk ballen door een gat gegooid worden, moesten de groepjes tegen elkaar touwtrekken en was er een parcours met hindernissen om het sportveld heen. Maar de leukste attracties waren bewaard voor het einde. Deze waren in de vorm van een estafette. Heel erg leuk om naar te kijken, maar nog leuker om te doen! Als je de foto’s bekijkt weet je precies wat we bedoelen. Om het nog leuker te maken (en omdat het weer het toeliet) werd de tuinslang erbij gehaald. Dit maakte het nog iets lastiger want het springkussen werd hierdoor extra glad. Dit weerhield de kinderen er niet van om er in een sneltreinvaart doorheen te vliegen.

Kortom een ontzettend leuke en sportieve afsluiting van het seizoen. Vanaf 1 oktober beginnen we met het nieuwe seizoen. Traditiegetrouw is de Disco de eerste activiteit. Deze zal op 1 november a.s. zijn. De uitnodiging om je op te geven voor het nieuwe seizoen volgt binnenkort. We gaan ons uiterste best doen om weer leuke activiteiten voor jullie te organiseren. Komend seizoen sluiten we af met het 2-jaarlijkse kamp op Ameland. Graag zien we jullie allemaal terug in het komende seizoen!

Klik hier voor de fotoserie