It BrechtAkkoard

Contactgegevens

Sadie Koehoorn (contactpersoon)
06-20143423
sadiekoehoorn@gmail.com

Joke Bosklopper (voorzitter)
06-53746531
jokebosklopper@gmail.com

It BrechtAkkoard, Bruisend aktief

Het repertoire
It Brechtakkoard is opgericht in 2002. De initiatiefnemers zijn Joke kuipers en Aukje Krekelaar.
Het gemengde koor is begonnen met smartlappen en shanty-liedjes. In de loop van de jaren is het repertoire uitgegroeid naar meerstemmige nummers in allerlei stijlen en diverse talen.
Populair, licht klassiek en musical repertoire wordt gezongen in het Fries, Nederlands, Engels en soms in het Duits of zelfs Frans.
Het koor heeft door Corona lang niet kunnen zingen en staat te popelen om op 15 september 2021 weer van start te gaan.

We zijn trots op wat we in al die jaren hebben bereikt en hopen nog lang door te gaan.
Meedoen? Dat kan! Opgave of voor meer informatie:
Sâdie Koehoorn (Schoonoord 15, tel.06.20143423)
Margriet Wijnja-Mier (It Heechhiem 15, tel.06.30141014)

Oprichters van It Brechtakkoard
Joke Kuipers (l) en Aukje Krekelaar

Repetities en leiding
Het koor staat onder leiding van Clara Rullmann (nb geen dirigent, dat vindt ze te streng klinken).

Er wordt gerepeteerd in twee blokken van 10 woensdagavonden.
Het eerste blok loopt van september t/m november. Het tweede blok van januari t/m maart. Ieder blok wordt afgesloten met een klein optreden in de vorm van een sing-inn of concert, bij voorkeur in het dorpshuis.

In verband met Corona zijn de repetities voorlopig verplaatst naar de school, van 19.45-21.15 uur. Daarna is er nog gelegenheid voor een praatje en een drankje in het Dorpshuis. Met elkaar zingen en samen het beste eruit halen is het leukste wat er is!!!
Nieuwsgierig geworden? Kom eens kijken, luisteren en sfeerproeven.

Clara Rullmann (1961)
Na haar muziekstudie was Clara twintig jaar verbonden als docent aan de muziekschool in Heerenveen. Daarnaast werkte ze vijftien jaar bij het openluchttheater in Jorwert, waar ze muzikaal vormgaf aan bekende musicals als My Fair Lady, Anatevka, Oliver, Zorba en Cabaret.
Ze componeerde in samenwerking met Rients Gratama zes kerstmusicals en werkte jarenlang met diverse artiesten in uiteenlopende theaterproducties.
Het diende zich allemaal aan. Muziek in ensembles, koren, amateurs, professionals, volwassenen, kinderen. Muziek op school, in het theater, in het dorpshuis en in de open lucht. Maar in welke vorm ook, ze werkt vooral graag samen met anderen om vanuit die samenwerking iets moois neer te zetten.

De vier secties van It Brechtakkoard sinds 2015

It Brechtakkoord Groep 2022
Alten
Sopranen
Bassen en Tenoren

De foto’s zijn gemaakt door “Fotografie Jelly Mellema” uit Ysbrechtum.

Optredens

De optredens vinden veelal plaats in het dorpshuis van Ysbrechtum. Die zijn varierend met Kerstmis, Nieuwjaar of op een andere feestelijke bijeenkomst.
Maar ook op uitnodiging op diverse plaatsen in de provincie en soms daarbuiten.
Het 10-jarig bestaan werd in november 2012 gevierd met een eigen musical “Leafde en Langstme”. Gedurende twee avonden was het dorpshuis volledig uitverkocht.

Foto It Brechtakkoard 20 jaar

Fotografie Jelly Mellema Op zondagmiddag 20 november 2022 vierden we het 20-jarig Jubileum van It Brechtakkoard in een bomvol Dorpshuis. Onder leiding van Clara Rullmann werd ons eerste lied-Als het…
Meer

It Brechtakkoard 20 jaar

It Brechtakkoard viert haar 20-jarig bestaan In het Dorpshuis It Nije Formidden op Zondagmiddag 20 november 2022.
Meer

Feestelijke Kooruitvoering

Feestelijke kooruitvoering van ‘It Brechtakkoard’ op donderdag 25 april jl. met een enthousiaste lezing van Huite Zonderland en hij speelde trompet! Het Dorpshuis was prachtig versierd met grote bossen geurend fluitenkruid en koolzaadplanten…
Meer

Gezellig Kerstconcert en Sing-In Brechtakkoard

Gezellig Kerstconcert en Sing-In Brechtakkoard Zaterdagmiddag 16 december j.l. organiseerde het Brechtakkoard een Kerstconcert en Sing-In Singin. Onder leiding van dirigente Henney Venema en met medewerking van Tjeerd Nauta, die…
Meer

Orgel Ysbrechtum 150 jaar

Zaterdagavond 26 november organiseerde de kerk in Ysbrechtum een concert ter ere van het feit dat men 150 jaar geleden een nieuw orgel kreeg. Een gevarieerd programma met, natuurlijk, orgelspel…
Meer