Tafeltennisvereniging YOS

Contactgegevens

Edwin Hazelaar
Secretaris
06-15086641
edwinhazelaar@gmail.com

Logo ttv Yos

Ysbrechtum Oan Slach

YOS “Ysbrechtum Oan Slach”,de tafeltennis vereniging die in het dorpshuis “It Nije Formidden” haar thuishonk heeft. Door de combinatie dorpshuis en sportvereniging ontstaat er een unieke sfeer, wat YOS tot een van de gezelligste tafeltennisclubs van Friesland heeft gemaakt. Met vier teams in de regionale competitie proberen wij de eer van Ysbrechtum hoog te houden.

 

Naast tafeltennis probeert YOS ook sociale initiatieven te ondersteunen zoals de Special Olympics 2014. De Olympische spelen voor mensen uit Nederland met een verstandelijke beperking. YOS heeft het tafeltennis onderdeel tijdens dit prachtige evenement verzorgd.

Het aantal leden uit Ysbrechtum is het afgelopen jaren gedaald. Dat is jammer voor onze vereniging. Tafeltennis is een sport die veel mensen kunnen beoefenen. Het is wereld wijd zelf de grootste sport Uiteraard komt dit door landen in Azië maar vergeet niet hoeveel mensen ook in Nederland regelmatig, bijv. op vakantie, een balletje slaan. Daarnaast kent de NTTB ook enkele duizenden leden die tafeltennis als eerste sport, maar ook vaak als 2e sport, om de winter te overbruggen beoefenen. Bijvoorbeeld zowel kaatsers als tennissers spelen tafeltennis in de winter om hun conditie, coördinatie en reactie snelheid te verbeteren. De tafeltenniscompetitie houdt hiermee ook rekening en stopt dan ook eind april, ideaal om je zomersport op te pakken.

Tafeltennis is een sport die laagdrempelig is. Iedereen kan een balletje slaan op allerlei niveaus. Wat je minimaal nodig hebt is een batje. Hierbij nodigen wij u van harte uit om eens een balletje te komen slaan.

Op woensdag middag is er tafeltennis voor 55 plussers. Vele, zelfs 65 plussers slaan dan hun balletje met veel plezier. Ook hier bent u van harte welkom.

Uiteraard zien we ook graag dat de jeugd weer aanhaakt bij de vereniging. Ook voor hen een sport die makkelijk te beoefenen is, dichtbij, betaalbaar en leuk.
YOS heeft eigen tafeltennisbatjes die jullie mogen gebruiken. De eerste drie keer is gratis en vrijblijvend.

Voor meer informatie kunt u kijken op onze prachtige website www.ttv-yos.nl
Hopelijk tot gauw.

YOS Bestuur