Toen ik ‘s morgens mijn ogen open deed en naar buiten keek zag ik een grote grijze wereld buiten en leek het alsof het nooit meer op zou houden met regenen. Ik dacht dat onze dag op het water helemaal in het water zou vallen. Gelukkig had buienradar.nl beter nieuws in petto want volgens hen zouden de buien snel overtrekken en zou het een mooie dag worden. Bij   het verzamelen bij het dorpshuis bleek al snel dat ze het goed gezien hadden. Het zonnetje kwam er voorzichtig doorheen en toen we in een grote stoet richting het ‘t Ges fietsten was het al heerlijk weer. We werden door de mensen van JFT watersport vriendelijk ontvangen
en in een gemoedelijk sfeertje werden de zwemvesten en de laatste instructies uitgedeeld. Ondanks dat we met een groep van zo’n 40 kinderen waren was het  opvallend rustig toen iedereen zich over de 9 zeilboten verdeelde. Het blijft natuurlijk ook altijd wel een beetje spannend zo’n zeil avontuur. Gelukkig had elke boot een zeer ervaren schipper mee dus de zeilen konden worden gehesen en de trossen los gegooid. Toen we de Houkesloot opdraaiden stond er al een stevige wind en moest er direct gelaveerd worden.. Daarmee was een vraag van de quiz die onderweg  gemaakt moest worden ( “wat is kruisen?”)  direct al beantwoord.
Op het Sneeker meer stonden ook best stevige golven en toen het skutsje van Heerenveen onze Valk  passeerde werd direct de volgende vraag ook beantwoord ( “wat is buiswater ?”)


Het waaide behoorlijk en sommigen vonden het wel spannend als de boot heel scheef ging maar omdat het zonnetje er lekker bij bleef schijnen had iedereen het prima naar zijn zin.
Omdat niet iedereen een zeilpak of regenbroek aan gedaan had moesten er op het Starteiland tussen de middag wel even wat kledingstukken in de mast te drogen gehangen worden.
Na een gezonde zeemanslunch ( chips en cola ) werd koers gezet naar de andere kant van het meer , de Heerenzijl brug. Onderweg kon Paul het niet laten het antwoord op een quiz vraag even te demonstreren aan zijn bemanning ( “wat is een klapgijp?”) met als gevolg dat hijzelf een snee in zijn wenkbrauw had en zijn bril op de bodem van het meer belandde. Ondanks deze kleine tegenslag hebben we de rest van de middag nog heerlijk gezeild en konden we rustig voor de wind weer terug naar Sneek varen. Iedereen was het er na afloop over eens dat dit een perfecte dag geweest was en dat het een mooie afsluiter was van de activiteiten van de jeugdclub van dit jaar. Ik wil hierbij nogmaals alle begeleiders van harte bedanken voor hun inzet en we hopen dat we volgende keer weer op jullie hulp kunnen rekenen.

Klik hier voor de foto’s