Western disco

Afgelopen zaterdag trapte de Jeudclub JIJ het nieuwe seizoen 2009-2010 af met de traditionele themadisco. Het thema voor deze avond was country en western en dat kon je goed merken.
Ruim dertig cowboys en cowgirls kwamen in hun dagelijkse kloffie even ontspannen van de hun dagelijkse beslommeringen op de ranch. Onder het genot van een glaasje cola namen zij even plaats in de loungehoek voorzien van vuurkorf en zitplaatsen in stijl. Of zij gooiden onder de bezielende leiding van cowboy Jelte de voetjes van de vloer in de danszaal. Ook waren zij niet te beroerd om deel te nemen aan de spelletjes welke natuurlijk weer naadloos aansloten bij het thema. Eerst omknoopten zij de menselijke lasso, sprongen zij als wilde geitjes over een rondslingerende lasso, dansten zij in-line op echte cowboyhits en probeerden zij indruk te maken op de omstanders tijdens het spijker slaan. Met name cowboy Alrick kon hier geen genoeg van krijgen .Ruim na afloop van de disco zat hij alleen in zijn hoekje te oefenen op het raak slaan van de zijn eerste spijker.

Wat ons trouwens naderhand erg deed schrikken was het feit dat na afloop van de disco onze sheriff in opleiding (Roepnaam: Jelte) nog een fors aantal arrestatiebevelen liet zien. Op deze arrestatiebevelen, welke allemaal onder het kopje reportage op de site zijn opgenomen, dachten wij een groot aantal van onze jeugdleden te kunnen herkennen. Dus mensen kijk even in het fotoboek. Mocht je iemand herkennen tip hierover dan onze sheriff in opleiding. Mogelijk kan hij dit gespuis arresteren en is de beloning voor jullie.
Aan het einde van de avond werden de prijzen uitgereikt voor de meest origineel verkleedde cowboy en cowgirl. De volledig onpartijdige jury kwam in al haar wijsheid tot de conclusie dat Jasper bij de heren en Emma bij de dames er het meeste werk van hadden gemaakt. Zij gingen met een lekkere versnapering huiswaarts.
Als afsluiting van de disco dansten de kinderen en de ouders nog eenmaal op de aloude cowboyklassieker’ Doe de Lasso””. Bij het verstommen van de laatste noten van deze kraker kwam er weer een einde aan deze activiteit en keerden de cowboys en girls weer terug naar hun ranch.
De jeugdclub wil graag als afsluiting van dit stukje graag de mensen bedanken welke vaak gratis of met zeer gereduceerde tarieven het mogelijk maken om onze activiteiten een leuke invulling te geven. Dit te meer omdat wij werken met zeer kleine budgetten zijn wij grotendeels afhankelijk van de steun van deze partijen. Voor de disco willen wij derhalve graag extra bedanken: De familie De Boer voor het lenen van de strobalen, Nanco voor het lenen van de boomstammen, De Toverbal voor het ter beschikking stellen van de aankleding van de feestzaal.

Klik hier voor de fotoserie