Politiebericht

De Veldwachter van Ysbrechtum vraagt uw aandacht voor het volgende. Zaterdag 6 juni jongstleden heeft een medicijnvrouw van een wilde indianenstam uit het Epemabos, een schokkende ontdekking gedaan…. Een kruidenbuiltje is gestolen. Op klaarlichte dag, zo uit haar tipi gestolen. Wie heeft het gedaan !! Waarom is het weggenomen!! Waar is het nu!! Een nieuwe activiteit van de jeugdclub, zaterdagavond 6 juni was het weer zover. De voorbereidingen begonnen al vroeg in de middag. Mensen die hun hondje in het bos uitlaten zullen het wel gezien hebben. Hamers, bijlen, lange latten, stukken zeil, scheppen, kruiwagens vol zand, pionnen, allerlei bouwmaterialen werden het Epemabos ingesleept. Levend Cluedo stond namelijk op het programma. En dat vergt nu eenmaal een hoop voorbereiding. Vandaar dat er nogal wat bedrijvigheid achterin het bos was. Maar wat veel mensen ook niet weten, er leven in het Epemabos naast een paar kraaien en een reiger ook en hele stam wilde indianen!! Afgelopen zaterdag heeft een medicijnvrouw een schokkende ontdekking gedaan…. Haar belangrijke kruidenbuiltje is gestolen. Op klaarlichte dag, zo uit haar tipi gestolen. Wie heeft het gedaan !! Waarom is het weggenomen!! Waar is het nu!!

Dit waren de opdrachten die de speurneuzen van JIJ gingen uitzoeken zaterdagavond. Verschillende opdrachten, bijvoorbeeld waar je je hersens bij moest gebruiken of je spierkracht, je neus of je moet goed kunnen tekenen. Met andere woorden het was de bedoeling dat de kinderen in een groepje elkaar zouden aanvullen en versterken tot een goed geoliede speurzoekende machine.

Rond zeven uur werden de kinderen door Sandra van de parkeerplaats bij Epema state opgehaald. In en lange sliert liepen ze vervolgens naar de open plek achterin het bos. Daar vertelden Sandra en Femke, die de spelleiding op zich namen, wat er allemaal van hun verwacht werd. Sandra heeft het verhaal van de arme medicijnvrouw verteld. Ze had per ongeluk een middeltje gebrouwen dat stukken uit totempalen liet verdwijnen. Totempalen zijn natuurlijk heilig bij de Indianen. Dus stukken uit de totempaal is een schande en mag nooit gebeuren. Het gebeurde haar toch. Als deze magie toch in verkeerde handen zou vallen… De totempaal moest gerepareerd worden. Tijdens het repareren van de heilige totempaal is het kruidenbuiltje met de geheimzinnige inhoud uit haar tipi ontvreemd.

Dit verhaal moest dus goed onthouden worden. Alle verdachte indianen en zelfs een blanke broeder werden voorgesteld. Deze wilde figuren schijnen ook wel regelmatig undercover zich tussen de Ysbrechtumer bevolking te begeven. Maar daar zijn tot nu toe nog geen harde bewijzen van. Wel is zeker dat het vuurwater niet aan te slepen is voor Johannes Greidanus, hij wil er verder niets over kwijt. “Dat heeft met privacy te maken” meent de grutter. Maar mocht u dit lezen en binnenkort, bij school naast een andere vader of moeder staan, let er dan eens op. Het kan dus zomaar zo zijn dat diegene die naast u staat eigenlijk een broeder uit het donkere bos is. Nu is het dus tijd om de teams op pad te sturen en aanwijzingen te laten verzamelen. Enthousiast rondrennende groepen kinderen deden de zenuwen van de normaal zo vredig levende roodhuiden toch wel wat prikkelen. Angstaanjagende oorlogskreten klonken door het bos. Maar dat deed de spoorzoekers niks. Keihard werden de vragen beantwoord en de hindernissen genomen. De informatie werd zeer handig van de, toch soms wat onnozele, roodhuiden ontfutseld door de teams Zodat na een tijdje alle groepen alle aanwijzingen verzameld had.

Na een tijdje puzzelen en chippies peuzelen moest er toch iets gebeuren. Wie heeft het gedaan! Waarom is het weggenomen!! En waar is het buideltje nu!! Alle teams zaten op het juiste spoor.

Dit was de oplossing: Sluwe Adelaar had het gedaan; Omdat hij het wil ruilen voor vuurwater; Het is nu doorverkocht aan de wapenhandelaar Eenzame Ezel.

Het mysterie is opgelost en iedereen had echt prima detective werk geleverd!! Eenzame Ezel zal haar straf niet ontlopen. Het Epemabos is een avond lang onrustig geweest. Jeugdclub leden super bedankt voor jullie komst en vrolijke inzet!! En fantastische uitgedoste wilde figuren ontzettend bedankt voor jullie medewerking !! Ik hoop dat iedereen een leuke avond heeft gehad. Allemaal een hele fijne vakantie toegewenst en hopelijk gaan we met zijn allen na de vakantie drie fantastische dagen (18, 19 en 20 september) vol dolle pret en ongein op Ameland beleven. Het bestuur van JIJ heeft er in ieder geval weer zin in!!!

Klik hier voor de fotoserie