Met de Jeugdclub naar Ouwehands Dierenpark

Terwijl Ysbrechtum nog op 1 oor lag trotseerden een kleine veertig kinderen de vrieskou en verzamelde zich op zaterdag ochtend bij het Doarpshûs. Dankzij de gulle giften van onze dorpsgenoten (en de postcodeloterij) kon de jeugdclub een bezoek aan Ouwehands dierenpark organiseren. Onze chauffeur Rients stuurde onze luxe touringcar veilig naar het winters gekleurde Rhenen.

Daar konden onze aapjes eerst hun energie even kwijt in het klim- en klauter paradijs Ravot-aapia, en met de plattegrond in de hand konden ze daarna zelf het dierenpark verkennen. De meeste dieren hadden een warm onderkomen gezocht maar er was nog genoeg te zien. De pinguïns spartelden vrolijk door hun vijver en ook de ijsberen hadden geen last van de kou. De tijger keek wel een beetje triest want in Afrika was het toch een stuk warmer. De zeeleeuwen gaven een “spetterende” show weg, maar het leek alsof de jeugd van de patat en andere snacks nog het meest kon genieten.

Net als de NS had het lokale treintje ook te kampen met een beperkte dienstregeling. Maar na het verhelpen van de storingen konden onze lieverdjes genieten van een ritje met prachtig uitzicht over het hele terrein. Ook konden er foto’s met zeeleeuwen of olifanten gemaakt worden om te uploaden naar Facebook.
Speciaal voor de familie Sterk was er nog een educatief programma onderdeel over de Fred. Bamboo Bill vertelde ons dat de Fred een vleeseter met aaibare vacht is, maar dat je hem prima als huisdier kunt houden. Het is maar dat je het weet. ’s Middags werd nog volop genoten van alle attracties zoals de Vrije Vlucht Volière en de Afrikaanse Umkhosi . Ook pikten ze nog een paar nieuwe diersoorten mee ( een Emoe OK, maar had u ooit gehoord van de withanggibbon of de zadelbek ooievaar ?) Maar de vermoeidheid begon toch langzamerhand toe te slaan gezien het aantal kleine ongelukjes en valpartijen. Gelukkig was het toen ook al weer tijd om alle rugzakken, mutsen , handschoenen en kinderen te verzamelen.
Toen ook het laatste ( bijna ontsnapte ) aapje in de bus zat konden we moe maar voldaan weer richting Friesland vertrekken. Ondanks de toepasselijke natuurfilm onderweg ( ja , het ging echt over leeuwen ) kon niet iedereen de oogjes open houden . Het was dan ook een lange – en best wel koude- maar bere (!) gezellig dag in Ouwehands Dierenpark.

Klik hier voor de fotoserie