17 Maart was het zover…
Jeugdclub JIJ organiseerde een Lipdub en wel in de Epemaskoalle.
Waar we zelfs op deze zaterdagmiddag welkom waren, waarvoor alle dank!!
Een Lipdub is een videoclip die in een doorlopend shot opgenomen wordt.
In dit shot worden playbackende mensen gevolgd die steeds op een verrassende manier overgaan naar een ander persoon. Die dan op zijn beurt weer de tekst playbackt.
Voorbeelden hiervan zijn er genoeg te vinden op bijvoorbeeld YouTube.
Voor er begonnen kon worden met het opnemen hebben we met z’n allen leuke dieren, wolken, lachebekkies en nog meer dingen geknutseld en geverfd die weer terug zouden komen in de videoclip.
Hierna zijn we begonnen met het oefenen van het stukje tekst en het onder de knie krijgen van de timing. Want dat is echt heel erg belangrijk bij het opnemen van de lipdub!
De kinderen van Jeugdclub JIJ hebben dit supergoed gedaan.

Na een uurtje oefenen, 140 bekers ranja en 70 broodjes knak zijn de opnames begonnen. De opnames werden zeer professioneel geleid door Denny en Rienk.
Deze heren hebben nog wat nuttige tips en trucs aan onze ‘sterren’ meegegeven.
En eindelijk liep de camera. Iedereen was stil en gespannen en wachtte geduldig af tot de muziek en de cameramannen dichterbij kwamen. Als alles maar goed gaat, anders moet het wéér helemaal opnieuw.
En…. het ging niet goed! De anders zó coole Jelte kon zijn zenuwen niet de baas: tot 2 keer toe stootte hij met de radio tegen een tafeltje. Hetzelfde tafeltje!
De cd speler sloeg over en iedereen was uit zijn concentratie.
Uiteindelijk ging er tijdens de vierde poging niks meer fout. De hele videoclip was van het begin tot het eind goed gegaan . Iedereen stond op de juiste plaats op het juiste moment! Na een paar minuten uitrazen op het plein zijn we met zijn allen in groep 5/6 het resultaat gaan bekijken op het digitale schoolbord. Hiermee was ook het eind van een fantastische middag gekomen.
En het leuke is: op onderstaande link kun je hem zo vaak bekijken als je wilt. Maar pas op het deuntje blijft wel in je hoofd hangen!

Klik hier voor de fotoserie