Levend Cluedo

De Knuffelformule
Professor Paaltje zit in zijn laboratorium en is weer eens met een experiment bezig. Per ongeluk knoeit hij een beetje van het goedje dat hij net heeft gebrouwen. Tot zijn grote schrik ziet hij dat zijn knuffelbeer weg begint te smelten. Meteen gooit hij het goedje weg en legt de papieren met de formule in de kluis. Dan loopt hij naar beneden om even een hapje te eten.

Als hij na het eten terug in zijn lab komt ziet hij dat het raam open staat. Maar het raam is niet het enige dat open staat… Tot zijn grote schrik ziet de professor ook de kluis wagenwijd open staan. Na een snelle blik in de kluis weet de professor wat er mist: De formule om knuffels te laten smelten!

Wie o wie heeft deze formule gestolen, en waarom? Was het Brute Berend, de rechterhand van Mijnheer de Groot. Hij heeft immers een hekel aan knuffels. Was het Saartje de nieuwsgierige huishoudster van de professor? Of misschien Zaza Zebra de plaatselijke zwerfster? En zoals je weet is deze formule geld waard, dus ook Harry is een potentiële dader. Immers hij heeft immense gokschulden. Ook mijnheer De Groot kan belang hebben bij de formule. Immers hij heeft een speelgoed fabriek die vooral knuffels maakt en hij zoekt altijd naar manieren om zijn productie op te schroeven.

Tsja en daar sta je dan met een kleine veertig rechercheurtjes in het Epemabos. Wie o wie heeft de formule ontvreemd? Hoe kom ik hierover meer te weten? Welnu in het Epemabos zwerven de verdachten en nog een paar andere figuren rond. Zij weten allemaal wel iets van deze verdwijning. Door het juist uitvoeren van een opdracht of door het beantwoorden van een vraag krijg je een aanwijzig welke in de richting van de eigenlijke dader wijst. Even logisch redeneren en alles valt op zijn plaats.

Bij Professor Paaltje een scheikundige proef met een ei. De honger stillen bij Oma Schipper, Kamelerace bij Brute Berend, Lekker dronken worden bij ZaZa, Harry speelt natuurlijk balletje balletje, met de kop in het water bij Lo en Ki, het voeren van de vrolijk dartelende Goede Fee, memorie bij Saartje, de geurproef bij de buurvrouw en mastermind bij Mijnheer De Groot.

Na het gedreven uitvoeren van alle opdrachten werden door de groepjes alle aanwijzingen naast elkaar gelegd en werd de meest logische dader uitverkoren. In de kring van het Epemabos kwamen alle verdachten samen en mochten de groepjes aangeven wie ze dachten dat de dader was. Er werden verschillende namen genoemd maar Harry en Brute Berend werden het meest aangehaald. Uiteindelijk vroeg de spelleider aan de beide heren wie de formule in zijn binnenzak had en na lang aarzelen toverde Harry het blaadje met daarop de formule uit zijn binnenzak. Professor Paaltje nam de formule graag in ontvangst en borg hem weer op op een plek waar hij wist dat hij veilig was. Onder het genot van een natje en een droogje werd er nog lekker nagepraat en uiteindelijk vertrokken, bij ondergaan van de zon, onze Baantjers weer huiswaarts. Op zoek naar en nieuw avontuur.

De jeugdclub wil graag bedanken de vrijwilligers welke mede door hun prachtige uitmonsteringen, zie de foto’s op de website, alle rollen hebben opgevuld. Mede door hun inzet kon dit spel in zijn volledigheid worden uitgevoerd. Een natuurlijk bedankt Frits Flits voor het maken van de fotoreportage.

Namens het bestuur van Jeugdclub JIJ en goede zomer toegewenst.

Klik hier voor de fotoserie