Katrein Kunst

Zaterdag 26 November was het weer zover, Jeugdclub JIJ kwam weer in actie met een surprise activiteit!
Deze keer hadden de kinderen dus van te voren geen idee wat er op het programma stond. En dat bijna iedereen van de Jeugdclub zóóó nieuwsgierig was konden we ook niet weten, maar zorgde wel voor een mooie opkomst: 33 kinderen!


Wat hebben de jongens en de meiden wat afgepuzzeld: zullen we dit of zullen we dat, wat je ook bedacht. …….allemaal fout!!
Om vijf uur stond namelijk Katrein Kunst klaar om iedereen een lesje te leren in creatief placemats voor de kerst maken.
Na een korte uitleg van Katrein ging iedereen meteen enthousiast aan de slag. De ‘saaie‘ houten placemats werden dan ook al snel omgetoverd tot de meest fantastische creaties.
De ene nog schitterender dan de andere, glitter en glamour was dan ook een favoriet thema, maar sommige creatieve breinen kwamen zelfs met Patrick van Spongebob.
Al met al super versierde placemats waar een kerstmaaltijd prima bovenop zal staan.
Toen iedereen helemaal klaar was, moesten we na al dat stil zitten even rennen en schreeuwen in de grote zaal. Na een paar spelletjes slingertikkertje en levend memorie was het tijd voor een hapje.
Dit keer moest je zelf je eten maken want we gingen lekker gourmetten.
Dat er al eens eerder was gekookt bij een JIJ activiteit was duidelijk. Want sommige kinderen kunnen echt super bakken ! Na al dat bakken en braden was de tijd al weer voorbij gevlogen en kwamen de ouders iedereen alweer ophalen.
Al met al een geslaagde namiddag en avond, en het zal mij benieuwen met wat voor een idee Jeugdclub JIJ de volgende keer komt.
Ik heb er al in ieder geval weer zin in!

Klik hier voor de fotoserie