jij_slagharen_14-15

Zondagochtend om 10 uur vertrokken we met 6 auto´s en 23 kinderen, met de zon op ons voorruit, richting Slagharen. Eenmaal aangekomen in het park werden de groepjes gevormd, en ging iedereen het park verkennen. Natuurlijk als eerst naar de achtbaan, één keer, twee keer, drie keer… Daarna het Ponypark verkennen. Helaas durfde niemand het aan dicht bij de pony’s in de buurt te komen.

Om 1 uur stond de patat met een snack klaar. Het eten ging snel naar binnen, want geen tijd te verliezen. De achtbaan gaat tenslotte nog maar … keer en we moeten nog in de bootjes, het schommelschip, het reuzenrad en in alle andere misselijkmakende attracties. Er waren zelf kids en ‘begeleiders’ die de Free Fall in stapte. Eerst wordt je naar 40 meter hoog gebracht, dan hang je even stil (voelde als 10 minuten) en dan suis je met een duizelingwekkende snelheid naar beneden.

Je kon het park ook op andere manier vanuit de lucht bekijken. In een bakje aan een kabelbaan kon je met zijn tweeën van de ene kant naar de andere kant van het park. ‘Niet naar beneden spugen, dit roept agressie op’ De meiden wisten wat anders op te roepen. Tassen naar beneden gooien vanuit de lucht, roept heel veel gelach op.

Daar komt Bram aan lopen, zeik nat. Bram had het warm, dus heeft de tempratuur van de fontein even gemeten. Maar dit mocht de pret niet bederven, Willy had nog een nieuwe setje kleren voor Bram in de auto liggen.

Na een super gezellige en zonnige dag in Slagharen is het tijd om te vertrekken. Maar ja, hoe krijg je Sven uit een achtbaan? Hoe vindt je Jilles en zijn clan? Er natuurlijk moet het laatste zakgeld ook op aan suikerspinnen en popcorn… Half 6 zit iedereen weer in de auto en verlaten we Slagharen. Helaas ging deze reis niet in één keer richting Ysbrechtum. 3 kilometer buiten Slagharen gaf één van de auto’s het op, klapband! Sandra wist met een man zo gek te krijgen ons even te komen assisteren, met gereedschap koffer. Met fantastisch hulp van de mannen (Willy, Johannes en Arnold) reden we binnen een uur eindelijk richting Ysbrechtum.

Tot de volgende activiteit! (eind mei, begin juni) Bestuur JIJ

Klik hier voor de fotoserie