jij_schaatsen_15-16

Afgelopen zondag toen officieel de lente is begonnen, zijn we met de hele groep lekker gaan schaatsen.

’s Morgens om half twaalf zijn we vertrokken vanaf het dorpshuis. Al vlot zat iedereen in een auto en vertrok de stoet naar de Elfstedenhal in Leeuwarden. Eenmaal daar aangekomen konden de kinderen die zelf geen schaatsen meegenomen hadden schaatsen huren.
Iedereen begon even voorzichtig en veilig op de binnenbaan. Dit om eventjes de slag weer te pakken te krijgen. Want zoals iedereen weet, het heeft nog niet zo gevroren deze afgelopen winter om de schaats skills up to date te houden.
Maar na een poosje vallen en opstaan op de krabbelbaan kregen de meeste kids de juiste slag wel weer in de benen. Dus op naar de grote baan! Hier werd natuurlijk wel heel hard geschaatst. Dus goed aan de buitenkant van de baan blijven om de echte pro’s niet in de weg te rijden. Zoals bij de meeste jeugdclub activiteiten is het niet allemaal lol en gein, maar er moet soms ook even serieus gesnaaid worden. Rond tweeën werden we verwacht in het restaurant voor een beker drinken en een patatje met. Dat ging er natuurlijk wel in.
Na deze break was er nog tijd om een uurtje te schaatsen. Dat moest ook wel want er waren een aantal boys die de 40 rondjes wilden halen. Die moesten dus nog aan de bak op het ijs.
Rond half vier was het helaas weer tijd om naar huis te gaan. De gehuurde schaatsen moesten ingeleverd & hup de schoenen weer aan. Net voor half vijf waren we moe, maar voldaan weer in Ysbrechtum.

We willen alle kids die mee waren bedanken voor de gezelligheid, de ouders die mee waren en gereden hebben ook ontzettend bedankt.
Maar een hele dikke dankjewel voor de Ysbrechtummer IJsclub. Want zij hebben deze activiteit mede mogelijk gemaakt. Zonder de steun van de IJsclub hadden we deze activiteit nooit zo kunnen organiseren. Hartstikke bedankt!!!!!!
Super dat de verenigingen elkaar helpen en steunen.

Bestuur JIJ

Klik hier voor de fotoserie