Jij klimt naar grote hoogte

Zaterdag 13 december 2014 werd met zes auto’s koers gezet vanuit Ysbrechtum naar Dokkum. In deze zes auto’s zaten de leden van onze jeugdclub. Wat we gingen doen in Dokkum? Naar het AdFUNturepark, een indoor klim- en speelpark. Zeker een aanrader voor een sportief en stoer feestje!


Na een uitgebreide veiligheidsinstructie kregen we allemaal een klimtuig met daaraan 2 karabijnen en een katrol voor de kabelbanen. Hierna konden we beginnen met het eerste parcours. In totaal waren er drie parcoursen, elk iets moeilijker dan de vorige. Gelukkig hadden we echte stoere jongens en meisjes mee die geen last hadden van hoogtevrees. Het parcous was namelijk wel zo’n 5 meter hoog! Zo klommen we over touwbruggen, balanceerden over dunne kabels en gleden met hoge snelheid van de kabelbaan. We konden zelfs bungeejumpen. Zo makkelijk als het klinkt en lijkt, zo lastig was dit in de praktijk. Maar iedereen heeft heelhuids alle parcoursen afgelegd en kwam weer veilig beneden. Na afloop was er nog een lekker patatje en een glaasje limonade voor de dorst!
Dank voor de ouders die bereid waren om te rijden. We hopen iedereen weer te zien bij de volgende activiteit van de jeugdclub.

Groeten bestuur JIJ

Klik hier voor de fotoserie