Jeugdkamp Ameland

“Wat neem jij mee? Hoeveel snoep heb jij gekocht? We gaan echt niet slapen!” Het is u vast niet ontgaan, jeugdclub JIJ ging weer op kamp naar Ameland. Met 42 kinderen en 9 man/vrouw begeleiding, waren we weer sterk vertegenwoordigt. Op vrijdag 25 september 2009 rond 4 uur vertrok er een stoet auto’s op weg naar Holwerd, alwaar de boot op ons lag te wachten die ons naar Ameland zou brengen.

De bootreis verliep zonder problemen, zodat om kwart over 6 voet aan wal kon worden gezet, op het altijd mooie Ameland. Op naar kampeerboerderij de Zonnebloem om de tassen uit te pakken, een patatje te eten en de boel te verkennen. Dezelfde avond stond het Dieren Geluidenspel gepland. In een donker bos werden de kids getest op hun gehoor, richtingsgevoel, samenwerking en uiteraard dapperheid. Op een uit de boom vallende ‘uil’ na, was dit wederom een hit.

Toen gingen we terug naar de boerderij om ons klaar te maken voor een goede, lange nachtrust. Uiteraard dachten de kinderen daar hetzelfde over en lagen ze keurig om 11 uur met de tandjes gepoetst in bed. Ahum, ahum. Maar eerlijk is eerlijk, ze zaten er de volgende morgen allemaal bij het ontbijt, zij het met kleine oogjes.

Voor de resterende ochtend stond er een fietstocht gepland over het eiland. Met slechts 1 vallende tegenligger, was het een geslaagde tocht. Onder leiding van Johannes werden er behoorlijk wat kilometers afgelegd. Even lunchen bij de vuurtoren en hup weer de fiets op, richting een bos om het spel vlagveroveren te spelen. Dit ging er fanatiek aan toe, maar er kan er maar één winnen helaas. Daarna was er ruimte om te gaan shoppen in de PC hooftstraat van Nes of om terug te gaan naar de boerderij om lekker te gaan voetballen. Al met al een sportieve en geslaagde middag.

Na het avondeten (heerlijke spaghetti/macaroni) gingen de kinderen zich klaarmaken voor de Bonte Avond. Deze avond werd deze keer gepresenteerd door Wytze en Frank. Wat betreft deze avond verwijs ik u graag naar de foto’s die op ysbrechtum.com staan. Het was een even fantastische als hilarische avond. Gelukkig was iedereen na deze vermoeiende maar leuke dag, behoorlijk moe en kon iedereen nog aardig wat uurtjes slaap pakken.

Tja toen was alweer de laatste dag aangebroken. Na het ontbijt de tassen inpakken en de boerderij schoonmaken. “Heb jij mijn telefoon gezien? Is deze sok van jou of van mij? Waar is mijn trainingsbroek?” Deze laatste uitspraak kwam van Jasper. Gelukkig kwam hij er na 20 minuten zoeken achter dat hij de broek al aanhad. Het zal de vermoeidheid zijn geweest. Toen alles schoon en opgeruimd was, werd de fiets weer gepakt om even lekker uit te waaien op het strand. Het duurde dan ook niet lang of de eersten lagen in de zee. Daarna snel aankleden en op naar iets warmer water, het zwembad. Na een tijd te hebben gezwommen, moesten we ons toch echt klaarmaken voor de terugreis.

Om half 5 vertrok de boot weer richting Holwerd, alwaar een aantal ouders klaarstonden om ons weer naar Ysbrechtum te loodsen. Rond half 7 kwamen we weer aan bij het dorpshuis, waar de ouders klaarstonden. Kamp Ameland 2009 was een groot succes!

We willen bij deze alle ouders, die ons gebracht en gehaald hebben, bedanken. Maar we willen vooral onze leden bedanken, dankzij jullie was het weer een geweldig weekend! Hopelijk tot 10 oktober bij de Disco!

Namens het Jeugdclub JIJ bestuur
Jelte Anema

Klik hier voor de fotoserie