Jeugdclub JIJ klimt naar grote hoogte!

Op 14 mei 2011 klom Jeugdclub JIJ omhoog in klimpark (of bos) Grolloo! Met een enthousiaste groep van ongeveer 25 leden en 6 begeleiders was het een fantastische middag. Om 12.00 uur vertrok de stoet richting Grolloo (vlakbij Assen). Het was inderdaad even een stukje rijden, maar dat was het dubbel en dwars waard. Daar aangekomen kregen we eerst een uitgebreide instructie. Want veiligheid is erg belangrijk op 7 meter hoogte!


De bedoeling was om van boom naar boom te komen, door middel van touwbruggen, netten, plankjes, kabelbanen etc. Nadat iedereen een soort tuigje had omgekregen, met daaraan verschillende haken en systemen, kon er worden geoefend op de oefenbaan. Dit ging iedereen (op een aantal begeleiders na) gemakkelijk af. Al snel kon er worden begonnen op de 1e parcours. Er waren in totaal 4 parcours, elke weer iets moeilijker dan de vorige. Hierbij werden behendigheid, doorzettingsvermogen en durf op de proef gesteld. Maar dat zat wel goed bij onze leden! Zoals gezegd, bij sommige begeleiders iets minder.
Het leukste parcours was wel de 3e. Hierbij zwier je met een 131 meter lange kabelbaan over een recreatieplas. Na 2 ½ uur klimmen en zweten zat het er weer op en werd er weer koers gezet richting Ysbrechtum. Kortom wederom een geslaagde middag met de jeugdclub. Tot de volgende keer, dan gaan we naar Ameland op kamp!

Klik hier voor de fotoserie