Jeugdclub JIJ goes SnowVillage

Op zaterdag 15 januari organiseerde de Jeugdclub voor de kids een leuke activiteit in winterse sfeer. De animo hiervoor was erg groot want er hadden zich wel zo’n 40 kinderen opgegeven. Na alle ijspret in de kerstvakantie konden de kids nu hun energie kwijt in de sneeuw. Hiervoor gingen we niet naar de Alpen maar naar het beroemde wintersport plaatsje Biddinghuizen.


Daar hadden de mensen van Snow Village een prachtige hal met een pittige sneeuwhelling voor ons klaarstaan. Geen ski’s of snowboards ( of is het snow boarden ?)maar snelle banden om de “piste”mee af te racen. Omdat de skiliften in Biddinghuizen nog wat dun gezaaid zijn moest iedereen wel weer zelf met zijn band naar boven klauteren. Dat ging in het begin nog enthousiast in volle galop maar al vrij snel bleek dat het toch wel een vermoeiende bezigheid was en werd het gepuf en gesteun steeds luider. Naarmate de middag vorderde scheurde de jeugd steeds sneller naar beneden en probeerde men al snel elkaar met de banden om te kegelen. Met name Jelte moest het ontgelden. Ondanks dat het onderdeel bowlen pas later op het programma stond demonstreerde hij onderaan de piste magnifiek wat een ‘strike’ is toen hij 360 graden onderuit gekegeld werd.
Gelukkig konden we allemaal heelhuids aan het echte bowlen beginnen. Ook kon men darten en tafeltennissen. Ondertussen werden de dieet wensen geïnventariseerd door Trea( kroket of frikadel ?) zodat deze sportieve dag afgesloten kon worden met een heerlijk frietje-met en een ijsje toe. Mede dankzij de inzet van een aantal ouders( nogmaals dank daarvoor) konden we weer terugkijken op een zeer geslaagd activiteit.

Klik hier voor de fotoserie