Jeugdclub JIJ goes Amsterdam

Zoals we allen weten probeert het bestuur van de Jeugdclub de afsluitende activiteit van het seizoen altijd groots aan te pakken. Dit jaar was gekozen om met de jeugdleden naar Amsterdam te gaan.
En niet zomaar even wat rond lopen, maar een hele rondreis.

Op zaterdag 18 september zo rond negen uur morgens verzamelden zich de jeugdleden bij het dorpshuis. Met tweeëntwintig jeugdleden en het voltallige bestuur als begeleiders vertrokken we met de auto naar station Sloterdijk. Hier werden de auto’s geparkeerd en stapten we allemaal in de trein naar station Amsterdam Centraal. Hier uitgestapt viel het meteen op dat het wat drukker was dan in Ysbrechtum en dus moesten we elkaar goed in de gaten houden. Tussen de trammen door manoeuvrerend werd stapvoets de weg vervolgt naar De Dam. Op dit prachtige plein lag een van de hoofdbestemmingen van deze trip te weten Madame Tussauds. Even op visite bij de beroemdheden van deze wereld.

Net na de kassa werden we al verwelkomd door president Obama en even later werd er door een groot standbeeld een en ander verteld over de geschiedenis van Nederland in de gouden eeuw. Lopende door de gouden eeuw kwamen bij een heuse piratengrot. Voor de ingang van de grot stond een wassen piraat (dachten we). Maar ineens begon hij te bewegen en iedereen deinsde geschrokken terug.
De piraat maakte ons duidelijk dat de grot alleen bestemd was voor mensenkinderen van twaalf jaar en ouder. Een inventarisatie onder de leden bleek dat ineens iedereen een stuk jongen bleek dan twaalf jaar. Zelfs Jesse en Alrick schatten ineens hun leeftijd wat lager in. Gelukkig waren onder de bestuurleden wel een aantal dapperen welke zich in deze helse grot begaven. Nora begeleidde de kinderen via de veilige route naar het vervolg. Dit onder de noemer dat ze er laatst ook al eens in was geweest en dat ze daarom wel even opofferde en met de kinderen meeliep.
De kinderen en de begeleiders hadden deze slappe smoes natuurlijk feilloos door.

Na de piratengrot welke overigens qua spanning erg meeviel kwamen we bij de bekende persoonlijkheden. Via de Koninklijke familie, de paus, Balkenende en vele andere heel mooi gemaakte beelden kwamen we bij de artiesten en de sportlieden. Hier kon je mooi op de foto met je idool. Dat sommige kinderen zich erg thuis voelden bleek wel toen we met zijn allen weer buiten stonden. Wat was het geval. Maarten S. was zijn tas kwijt en deze moest natuurlijk weer gevonden worden. Wat schets onze verbazing.
De tas werd terugvonden in het bed van Robby Williams???

Nadat we weer kompleet waren gingen we onze meegebrachte bammetjes opknagen. Waar kan dit mooier dan op het monument op De Dam. Al knabbelend zaten we ons te vergapen aan de mensen welke aan ons voorbij trokken. Verschillende pluimages en heel veel toeristen. Na de lunch nog even snel naar de levende standbeelden kijken. Dat sommigen liever op duivenjacht gingen laten we maar even buiten beschouwing. Toen de tijd was gekomen wandelden we weer vrolijk in de richting van het station. Voor het station konden we namelijk inschepen op een heuse rondvaartboot welke ons trakteerde op een rondvaart door de grachten.

Gelukkig hadden we de boot voor onszelf en hoefden we niet steeds stil te zitten.
Na de rondvaart weer terug met de trein maar ho eerst even de kaartjes afstempelen. Beste mensen is stond er zelf bij. Douwe is echt zijn roeping misgelopen. Als een bliksemflits wist hij met sneltreinvaart onze dertig kaartjes af te stempelen. Snel de trein in. Er was nog een lege coupe. Toen we allemaal zaten bleek waarom.
We zaten in de eerste klasse. Gelukkig was er geen controle en hoefden we geen boete te betalen. Op het station Sloterdijk bleek dat we nog wat tijd over hadden. Daarom besloten we nog even een luchtmoment in te lasten bij het monument op de afsluitdijk. Na hier een half uurtje te hebben rondgekeken was het tijd om weer naar de wachtende ouders te vetrekken.
Bij het dorpshuis ging ieder zijn eigen weg kwam ook deze activiteit weer tot een einde. Het bestuur van de Jeugdclub kijkt terug op een geslaagd seizoen en ziet jullie graag ook volgend seizoen weer terug.

Klik hier voor de fotoserie