Griezelavond

Griezeltocht JIJ

Op 11 december 2004 was het erg onrustig in ons dorp. Dat kwam omdat een eigenzinnige heks, met haar gevaarlijke monsters ons dorp kwamen vervloeken. Haar naam was Holda, en ze vertoefde in het Epemabos. Het was een zwarte bladzijde in de geschiedenis van ons anders zo rustige dorp. Vorige week zijn er door enkele dorpsbewoners echter aanwijzingen gevonden dat de Heks Holda en haar handlangers weer terug gekeerd zijn! Om ons dorp van dat naderend onheil te redden moeten we heel snel in actie komen! We hebben het sterke vermoeden dat ze op zaterdag 10 November weer toe zal slaan!

Griezelavond

Met deze aankondiging in het achterhoofd meldden zich afgelopen zaterdag 10 november 2012, 38 stoere jongens en meisjes bij het dorpshuis in Ysbrechtum. Allemaal met hetzelfde doel: Heks Holda en haar handlangers moeten verslagen worden om Ysbrechtum te redden! Dit was maar op één manier mogelijk. De kinderen moesten op zoek naar 7 monsters (handlangers van heks Holda) die zich hadden verscholen in het dorp en het Epemabos. Bij elk van deze monsters was een onderdeel van de Heks Holda te verdienen. Alleen als deze 7 onderdelen bij elkaar gebracht werden en vervolgens werden verbrand, kon de vloek van Heks Holda onschadelijk gemaakt worden.

Na een korte briefing in de (enge) kleedkamer van het dorpshuis gingen 6 groepen kinderen vlak na elkaar op pad om de 7 monster te vinden. De monsters hadden natuurlijk ook hun huiswerk gedaan en probeerden van alles om de kinderen bang te maken om zo het plan te laten mislukken. Zo moesten de kinderen bijvoorbeeld vieze drankjes proeven, aan dingen ruiken en voelen, met de handen in vieze smurrie, toverdrankjes drinken, in het donkere bos letters zoeken en daar een woord van maken, magische 77 gooien en nog meer viezigheid. Dit alles om maar die 7 cruciale onderdelen te verdienen.

Het engste en spannendste gedeelte begon bij de kerk. Hier moesten ze een stukje van het kerkhof oversteken om zo in het bos te komen. De combinatie van een hele enge man, een fel knipperend licht en enge geluiden, maakten dit wel heel erg griezelig. In het bos werden de kinderen nog meer op de proef gesteld. De man met de draaiende kettingzaag was waarschijnlijk wel het toppunt van griezeligheid! Vervolgens zat de schrik er nog een paar keer goed in toen er toen onverwachts monsters uit een bosje kwam springen en schreeuwen. Maar uiteindelijk wisten alle groepjes de monsters te trotseren en werden alle onderdelen van Heks Holda verzameld en vervolgens verbrand.

Inwoners van Ysbrechtum (en iedereen die het dorp een warm hart toedraagt), wij kunnen jullie met trots mededelen dat onze stoere jongens en meisjes van de Jeugdclub JIJ de Heks Holda en haar monsters hebben verslagen! Iedereen kan dus weer met een gerust gevoel gaan slapen. Mocht u één van deze stoere kinderen tegenkomen, dan is een bedankje wel op zijn plaats!

Wij willen de ouders en andere vrijwilligers die meegeholpen hebben, hartelijk danken voor hun inzet. Mede dankzij jullie is het een zeer geslaagde avond geworden!

Het bestuur van jeugdclub JIJ

P.S. Excuses aan de meneer en mevrouw die dachten een rustige avondwandeling te maken door het bos en toen meerdere keren bijna letterlijk een hartverzakking hebben gekregen.

Klik hier voor de fotoserie