de JIJ-Factor 2013

Afgelopen zaterdag, 16 maart 2013, was de JIJ-Factor live te zien in het dorpshuis van Ysbrechtum. Van de 9000 deelnemers bleven uiteindelijk negen optredens over, die optraden tijdens de finale van de JIJ-Factor. Er werd in het dorp al weken over gesproken, maar afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zo ver. Negen verschillende optredens probeerden de vakkundige jury en het publiek te overtuigen van hun talent. Want er was maar één optreden die de JIJ-Factor bokaal mee naar huis kon nemen. De juryleden waren Johannes Borsato, Renske Rookhuizen en Anniegriet Paay.

De hoge verwachtingen werden dan ook meer dan waargemaakt. Met een grote verscheidenheid aan optredens zat het publiek op het puntje van de stoel. Zo werd er gedanst, gegoocheld, live gezongen, live instrumenten gespeeld en was er een heus poppentheater. Maar ook de show om de acts heen was meer dan boeiend. Femke van Dijk en Sandra de Mol presenteerden de avond voortreffelijk. Tussendoor werd er telkens live overgeschakeld naar de ‘Chillroom’ waar Douwe Morero de kandidaten nog een aantal vragen stelde voordat ze, gevolgd door de camera, het podium op gingen. Dit leverde in een aantal gevallen fraaie live televisie op. De mannen van de techniek verdienen dan ook een flinke pluim. De gehele productie verliep zo strak dat zelfs John De Mol er jaloers op zou zijn.

Maar aan het einde van de avond moest er natuurlijk een winnaar gekozen worden. De jury heeft elk optreden beoordeeld met een cijfer. Dit cijfer, in combinatie met het aantal sms-stemmen vanuit het publiek, heeft uiteindelijk een winnaar opgeleverd. Het was een close finish. Maar uiteindelijk zijn de winnaars van de JIJ-Factor 2013 geworden: Nikki, Yvonne, Manon en Sybren! Zij vermaakten publiek en jury met een leuk poppentheater op muziek. Bent u benieuwd hoe dit optreden er dan uit zag? Van de hele avond zijn opnames genomen die op dvd wordt gezet. Deze dvd’s worden uitgereikt aan de deelnemende kandidaten. Verder verwijs ik u natuurlijk naar de foto’s die op de website van Ysbrechtum te zien zijn.

Wij willen iedereen die deze avond tot een geweldig succes hebben gebracht, bedanken voor hun enthousiaste inzet! Zonder jullie was het niet gelukt. Wederom een geweldige activiteit van de jeugdclub waar nog lang over nagesproken zal worden!

Het bestuur van de jeugdclub JIJ

Klik hier voor de fotoserie