Ysbrechtum heeft nu een tweede AED

Het heeft even geduurd maar ons dorp is nu voorzien van een tweede AED en daarmee is ons dorp weer een stuk “hart” veiliger.


Na de actie van Serious Request in december 2018, welke in het teken stond van reanimatie in Nederland, is het Rode Kruis aangeschreven om in aanmerking te komen voor een AED met buitenkast en een reanimatie cursus voor 24 personen. In de loop van dit jaar kregen we bericht dat Ysbrechtum geselecteerd was.
Hoe mooi kan het zijn: ons dorp heeft het Rode Kruis een kleine €8000,- gedoneerd door de geweldige 24 uurs reanimatie en nu krijgen we een AED en een cursus terug!!!

Inmiddels is de reanimatiecursus gegeven en is Ysbrechtum 17 nieuwe burgerhulpverleners rijker waarvan 5 jong volwassenen vanaf 13 jaar! Petje af voor Elise, Maaike, Armando, Mercedez en Hidde.
En de tweede AED is ook geïnstalleerd en aangemeld bij hartslag.nu
Deze AED is van het merk Philips en werkt in principe zoals alle andere AED’s.
De AED hangt in een mooie afgeschermde kast die alleen open te krijgen is met een code.

Deze code wordt meegestuurd met de sms die men ontvangt bij een alarmering. Voor diegene die wel kunnen reanimeren en zich niet hebben ingeschreven bij hartslag.nu kunnen zich natuurlijk alsnog inschrijven bij hartslag.nu of een mail sturen naar hartvoorysbrechtum@gmail.com  Het is namelijk wel erg vervelend als je wel kunt reanimeren en niet bij de AED kunt komen.
De locatie van de AED is aan het begin van de Hascarstrjitte tegen over de grote boerderij (zie ook de plattegrond bij de foto’s)

   

  

Mochten U nog vragen hebben ten aanzien van deze berichtgeving dan kunt U een mail sturen naar hartvoorysbrechtum@gmail.com

Edwin