Wennen aan – Weest wel juh…Die Sneeker!

Heel langzaam dringt het tot me door, het is al licht, ik hoor gedempte geluiden in de verte. Langzaam open ik mijn ogen en sluit ze ook meteen weer vanwege het licht, ik moet even wennen aan de gedachte dat deze dag is begonnen. Ik ben gister heel snel diep in slaap gevallen en heb tijd nodig om me te oriënteren.
Ik ben ergens anders, ik kijk naast me, mijn liefste schat ligt nog lekker te dommelen. Ik kijk naar de televisie, het klokje zit daar onderin. Raar, het is nog heel vroeg, nah ik zal wel voldoende slaap hebben gehad.

Eenmaal wakker gaat de dag vlotjes, een verfrissende douche en een voor ons doen vreemd ontbijt en dan staan we buiten in de zon. Het uitzicht is adembenemend waarheen je ook kijkt. Heel veel bos, grote weiden en schitterende dalen.

In het dal voor ons hangt een dikke nevel, de zon die er doorheen probeert te prikken laat het lijken op een beschermend kleedje van heel zachte wol. De geur is ook anders dan wat we gewend zijn. Frisser lijkt het wel, maar dat zal vast aan het hele plaatje hangen en alleen in onze beleving zo zijn.

De omgeving hoe fraai dan ook, is vreemd voor ons, alles is nieuw, en we kennen hier geen wegen en paden. We gaan gewoon beginnen en zien wel hoe het komt! Een korte rit met de auto brengt ons in een stad waarvan de uitstraling (net als de rit ernaartoe) de indruk wekt dat menig liefhebber van modeltreinen hier zijn inspiratie voor zijn treintafel vandaan haalt.

De zon is inmiddels door de nevel heen geprikt en heeft de temperatuur doen stijgen tot een heerlijke hoogte. Nu is het helemaal feest en lijkt alles nog mooier. De kleuren zijn feller en de gebouwen steken prachtig af tegen de helder blauwe lucht. De dag sluit na een heerlijk diner en het nagenieten bij het kijken naar de zon die nu ondergaat in een prachtige oranje nevel boven hetzelfde dal waar vanochtend het schouwspel begon.

De volgende dag begint met een frisse duik in het zwembad, en na het ontbijt gaat de reis op naar een nieuwe stad en de daarbij horende bezienswaardigheden. Heerlijk!! Dit ontspannen genieten is vreselijk fijn en geeft nieuwe energie! Elke volgende dag lijkt nog beter dan de vorige, en we worden best vrolijk van het alles mag…niks moet gevoel.

Heel langzaam dringt het tot me door, het is al licht, ik hoor het hysterische gemekker van de wekkerradio. Langzaam open ik mijn ogen en wou dat ik ze nog even mocht sluiten…nog even genieten. Ik moet even wennen aan de gedachte dat deze dag is begonnen……het is helaas weer voorbij!
Kon het altijd maar vakantie zijn…

Weest wel juh…Die Sneeker!