VVV Viswedstrijd 2010

Op zaterdagochtend 25 september is er weer gestreden om de titel viskampioen van het jaar 2010. Onder toezicht van het VVV bestuur werd een uur lang gevist in twee categorieën, te weten: jeugd tot en met de basisschool en de volwassenen. In totaal zijn er 39 vissen gevangen, welke overigens keurig weer terug zijn gezet. In elke categorie waren er drie prijzen te verdelen, te weten:

Jeugd
1e prijs (telescoophengel) : Jordi Wijnja (18 vissen)
2e prijs (dobbersetje met accessoires) : Laura en Iris Schildstra (0 vissen)
3e prijs (dobbersetje): Jurgen en Marijn Tekstra (0 vissen)

Bij het uitdelen van de prijzen bij de jeugd had het bestuur te maken met een situatie die in geschiedenis van viswedstrijden nog niet was voorgekomen. Aangezien Jordi alle vissen wist te vangen, bleef er voor de gebroeders Tekstra en de zusters Schildstra weinig over. Zodoende was het eindresultaat voor de gebroeders Tekstra en de zusters Schildstra 0 vissen. Er is besloten, aangezien er wel 3 prijzen waren te verdelen, om te loten. Het lot viel gunstig voor de twee zussen.Bij de volwassen was de strijd ook in volle gang. Leek eerst Martine (samen met haar echtgenoot) nog zicht te hebben op een prijs, bleek toch op het einde dat Bob en Wesley met de eer er vandoor gingen. Halverwege de wedstrijd zijn ze naar een andere stek verhuisd, wat uiteindelijk een goede beslissing bleek te zijn. De prijzen waren als volgt verdeeld:

Volwassenen
1e prijs (telescoophengel) Joris Wijnja
2e prijs (3 dobbersetjes): Bob (achternaam stond niet in de boeken)
3e prijs (dobbersetje): Wesley (achternaam stond niet in de boeken)

Natuurlijk was er dit jaar ook weer een troostprijs te verdelen. Eddy van der Wal ging er met deze prijs vandoor. Aangezien Eddy met een grote werphengel en snoekdobber de vissen te lijf ging, hopen wij op deze manier Eddy voor volgend jaar een beetje op weg te helpen, daar er toch echt op witvis gevist moet worden om aanspraak te kunnen maken op een prijs.Wij kunnen spreken van een geslaagd uurtje en zien iedereen graag volgend jaar terug om zijn of haar titel te verdedigen en/of de titel te veroveren.

Het VVV bestuur

[nggallery id=5]