VVV : Sportief Volleybal toernooi

Volleybaltoernooi 6 april 2014
http://www.mijnalbum.nl/Album-SEV7ANSP-Foto’s-in-Sneek-Foto’s-van-Volleybal.html#7PFTLGH3″>meer foto’s op mijnalbum.nl

 groepsfoto1.

Wat een geweldige, gezellige middag hebben wij erop zitten!
Een volleybal toernooi georganiseerd door de VVV.

Er hadden zich 10 kinderen en 5 volwassen teams opgegeven voor deze middag.

Bij de kinderen speelden Maaike, Elise, Lars, Milan, Rick, Jeska, Ilse, Manon, Jilles en Tess in steeds wisselende samenstelling om de prijzen.

Een vernuftig systeem bedacht door Arnold die de wedstrijden van de kinderen prima heeft geleid vanmiddag. De kinderen hebben heel sportief gestreden en aan het eind van de partijtjes bleken er 2 kinderen precies gelijk geëindigd op de derde plaats: Jeska en Jilles. Manon werd tweede en de kampioen bij de kinderen was Elise!

Allemaal TOP gedaan en beloond met wat lekkers.

 groepsfoto 2

Bij de senioren streden 5 teams om de eer.

Team Hascar was erg mysterieus te noemen. Ze begonnen in hun felgele straatshirt met 6 dames. Helaas viel in de eerste wedstrijd de enige brunette van ’t stel al uit. Anneke raakte geblesseerd aan haar bovenbeen.

Daarna werd er heel even gespeeld met een invaller uit een ander team. Maar de volgende pot werd er ineens mannelijke versterking ingevlogen. Eric deed een wedstrijdje mee met de Hascardames.

Tot mijn verbazing was dit ook maar voor 1 wedstrijdje want tijdens de volgende krachtmeting stond ineens Gerard te midden van de Hascar-harem te volleyballen.

Blijkbaar was ook dit niet de bedoeling want de laatste wedstrijd deden de dames ’t met hun vijfjes.

Team Schoonoord-Epemawei was vandaag bijzonder in samenstelling. Met hulp van deelnemers uit de Worpstrjitte, van Haersma Bumaleane én de Kleasterwei deden ze het heel goed.

Ze probeerden vooral keurig heel vaak 3 keer over te spelen en dat lukt ze ook heel aardig. Ook bijzonder was de deelname van Manon in dit team; enige dame en verreweg de jongste deelnemer bij de senioren. Goed gedaan meid!

Het Kneuzenteam inclusief kneus-coach deed haar naam, helaas, eer aan. Alle wedstrijden verloren en ook een blessure-uitvaller waardoor de laatste pot met slechts 5 kneuzen in het veld ook jammerlijk werd verloren. Wat ook bijna niet anders kon met het service geweld van Hascardame Gerritje vanaf de overkant.

Margriet viel helaas uit met een (waarschijnlijk) zweepslag. Ondergetekende was vooraf al gewond geraakt op de tennisbaan maar gelukkig was Jinke bereid om haar te vervangen.

Het Keet-team was zeer fanatiek. In het begin wat wild en ruig, maar ze kwamen steeds beter in hun spel. In verband met tijdgebrek werden de laatste potten ingekort wat tot luid protest onder de Keet-ers leidde.

Maar toch het veld op en strijden! Geen van de mannen had knielappen om maar er werd heel wat over de grond gedoken en gerold in al het fanatisme.

De een na laatste pot was min of meer al een finale, maar de laatste wedstrijd was ook een hele mooie spannende 3-setter!

Team De Finne had denk ik stiekem geoefend want die waren echt wel goed.

Allemaal lange en sportieve mannen in dit team en dat werd al snel duidelijk.

De heren wonnen al hun wedstrijden en werden dan ook de terechte winnaars van dit toernooi!

Fred, Jos, Johannes, Jaap, Thomas en Egbert; hartstikke goed gedaan! Volgend jaar de eer maar weer zien te verdedigen in de strijd om de oranjekoek!

 .Volleyball 2014

Tussen de wedstrijden door was er de prima catering met Erwin en Eddy achter de geïmproviseerde maar heel gezellige bar. Kinderen, volwassenen, spelers en niet spelers hebben een heel gezellige middag gehad.

Rest mij nog Eddy (Huisman) te bedanken voor het maken van de foto’s en Johannes (de Vries) voor het geweldige scheidsrechterswerk bij de senioren. Prima gedaan!

Iedereen heel graag tot volgend jaar!

 

Een groet namens het VVV bestuur, Marjan

.

meer foto’s op mijnalbum.nl   <<

. .