Vleugels uitslaan – Weest wel juh…die Sneeker!

Weet je, hoe ver weg het dan ook nog mag zijn, er komt een tijd dat je je eigen vleugels gaat uitslaan. Een tijd die soms verdriet doet omdat je afscheid aan het nemen bent van je vertrouwde thuis en dat kan best pijn doen.

Maar ook een heel nieuw begin! Een tijd waarin je zelf de regels gaat bepalen en je eigen leven vorm gaat krijgen.

In de aanloop daarheen zul je door vele fasen gaan, fasen die je verder weg brengen van diegenen waar je zoveel van houdt en die zoveel jaren zo goed voor je gezorgd hebben.
Als je ziek was kwam de geruststelling van hun ” het komt wel goed schat” of “maak je niet ongerust”. Vergeet nooit dat hun dat kunnen zeggen omdat ze ook die fasen hebben gehad.
Hun zijn ze doorgekomen en kunnen nu die wijsheid doorgeven. Zo zul jij die wijsheid ook gaan doorgeven. En wat zal daar beter bij helpen dan eigen opgedane ervaring?
En daarom is er dan ook een tijd waarin je je vleugels zal uitslaan.

De eerste keer op vakantie naar een ver oord is de ultieme zenuwtrekker! Het plannen en boeken is geweldig! Maar dan….. De buikpijn, de onzekerheid…..maar ook weer je eigen vleugels die uitslaan!
En schaam je niet, ook ik stond er op jouw leeftijd zo voor. Een grote bek maar het telefoontje naar huis naar moeder ging met dikke tranen en een brok in de keel…..niet stoer met al je vrienden….maar het verging hun net zo!
En dat was nog maar op Terschelling! Sindsdien is de wereld veel groter geworden, en pak je zomaar een vliegtuig! Maar het gevoel zal hetzelfde zijn!

Wat je altijd moet onthouden, ook al plagen we je en maken we grapjes, we zijn er voor je en houden allemachtig veel van je!! En dat zul je weer voelen als de reis voorbij is!
Dan kom je weer in de vertrouwde veiligheid, en ga je verder op weg naar je volgende keer waarop je vleugels uitslaan!

Het komt allemaal goed! Geniet! En maak plezier! Alle opgedane ervaring zul je weer door kunnen geven!
En schaam je niet voor je traan of je onzekerheid, die heeft iedereen gehad bij het vleugels uitslaan!

Weest wel juh…die Sneeker!