Verslag kleintje dorpsfeest van 26 juni

26 juni 2021, kleintje dorpsfeest.

Het VVV is inmiddels zo goed getraind in het aanpassen van activiteiten, dat we kleintje dorpsfeest opnieuw op de agenda hebben gezet en de grote dorpsfeesten hebben verplaatst naar september. Positief aan deze aanpassing: dit jaar hebben we het geluk dat we (hopelijk) twee keer dorpsfeesten kunnen vieren, kleintje dorpsfeest en de grote dorpsfeesten in september. Een week voor de start van kleintje dorpsfeest bleek dat op 26 juni grote versoepelingen in de Coronamaatregelen zouden plaatsvinden. Deze versoepelingen hebben deze dag alleen nog maar mooier gemaakt.

Om 12.00 werden de eerste ballen door jeugd A en jeugd B op het kaatsveld geslagen. Onder leiding van het bestuur van Kv Yn ’e Flecht, werden er spannende wedstrijden gespeeld en konden een aantal jeugdspelers de eerste kransen van het jaar aan de muur hangen. Om 15.30 barstte de strijd los bij het spelen van elf oudhollandse spelletjes. De één was behendiger dan de andere maar er was voor ieder wat wils. Uiteindelijk kwam er een top drie van ‘beste oudhollandse spellen speler’ naar voren. Deze dorpsgenoten kregen een mooie prijs in het thema van de aankomende dorpsfeesten, TIJD. Eind van de middag stonden drie mannen, uit het bestuur van het VVV, achter de BBQ om iedereen van zijn bestelde vlees te voorzien. Bediening liep rond voor zowel de drankjes als het eten. Na het eten kon iedereen uitbuiken met achtergrond muziek van zangeres Sandra en gitarist Jan Jetze van It Takes Two. Een echt feest!! Door de nieuwe versoepelingen kon de laatste ronde om 23.30 in gaan en konden we terugkijken op een zeer geslaagde dag. Een geslaagd voorproefje voor de grote dorpsfeesten op 23,24 en 25 september. Alle vrijwilligers en iedereen die aanwezig was, onwijs bedankt!

Het VVV gaat in deze zomervakantie hard aan de slag om de grote dorpsfeesten te organiseren. Mochten de coronamaatregelen het toelaten, dan gaan we er een mooi feestje van maken! U krijgt hier spoedig bericht over! Alvast een fijne vakantie en hopelijk tot 23, 24 en 25 september 2021.

Hieronder een greep uit de foto’s die deze dag gemaakt zijn. Een volledig overzicht van de foto’s van deze dag vind je via deze link: foto reportage kleintje dorpsfeest

VVV