Verslag Kermis partij

Trio Heins wint  Kermispartij

 

Maar liefst 99 liefhebbers van jong tot oud gaven de Kermispartij kleur, dit keer niet op de vrijdag, maar op de zaterdag. En kijkend naar de belangstelling was dit een goede zet van de Vereniging voor Volksvermaken.

Helaas waren de weersomstandigheden niet zo mooi als de vrijdag, maar de kaatsers hadden hier geen last van en gingen tot het uiterste om de PC van Ysbrechtum op zijn of haar naam te schrijven.

Bij de jeugd B werd er in twee poules gekaatst en je kunt zien dat de jongste leden wat kaatsuren in de armen hebben wat resulteerde  in een spannende finale waarin Elise Zijlstra en Janique van Dam net te sterk waren voor Sven O’ Keefe en Robin Martens.  Elise sloeg de meeste punten bij elkaar en werd tot Koningin gekroond.

KLIK HIER VOOR DE FOTO’S

Deze eer ging bij de jeugd A naar Jordi Wijnja.  Samen met zijn maat Jamie Nauta  wonnen ze de eerste prijs.  Als enige tweetal , waarbij Jamie voor het eerst meedeed met de jeugd A en er direct met de krans vandoor ging.  Knap gedaan hoor!  De tweede prijs ging naar het partuur van Lars Bekker, Yorick Nota  en Danique Boers.

In de finale bij de senioren  B stonden de twee bestuursleden Anja Poiesz en Arnold Boers tegenover elkaar. In  de helaas eenzijdige eindstrijd wonnen Gert van der Meer, Kenrick van der Weg en Anja Poiesz van Arnold Boers van Marcel Merkies (op het laatste moment vervanger van VVV  voorzitter Jinke) en Willy Vermaning. Gert won hier de Koningsbeker.

Deze eer ging bij de senioren A naar Egbert Heins.  Samen met Gerard Zijlstra en  Ronald Tekstra  wonnen zij van Lubbert Dijkstra, Femke Mes en Adriaan Boers.  Jammer genoeg  werd het niet echt een spannende finale.

Na afloop werden traditiegetrouw de kranswinnaars op de foto gezet voor de draaimolen.

De originele prijzen, uitgezocht door Carla en Arnold geheel in het teken het thema op wielen, werden door alle prijswinnaars in ontvangst genomen.

Complimenten  voor de heren en dames van het VVV die het weer mogelijk hebben gemaakt dat de kermispartij weer een fantastische happening  was tijden de dorpsfeesten.

 

 

De volledige uitslag:

Senioren A

Winnaarsronde

1e prijs

Egbert Heins (K), Gerard Zijlstra  en Ronald Tekstra

2e prijs

Lubbert Dijkstra, Femke Mes en Adriaan Boers

3e prijs

Gido Bos, Sjoerd Zwaan en Feike Ewen

 

Verliezersronde

1e prijs

Albert-Jan Dijkstra, Joris Wijnja en Willem Zeinstra

2e prijs

Jesse Zwaan, Joost van Es en Rutger Sterk

 

Senioren B

1e prijs

Gert van der Meer (K), Kenrick van der Weg en Anja Poiesz

2e prijs

Arnold Boers, Marcel Merkies en Willy Vermaning

3e  prijs

Eddy van der Wal, Redmer Tuinstra en Anneke de Vries

 

 

 

Jeugd A

Winnaarsronde

1e prijs

Jordi Wijnja (K), en Jamie Nauta

2e prijs

Lars Bekker, Yorick Nota en Danique Boers

 

Verliezersronde

1e prijs

Jeska Nieuwland, Lieuwe-Ale Bootsma en Rick Nieuwland

2e prijs

Tess Koster, Meike Bootsma en Ilse Elzinga

 

Jeugd B

1e prijs

Elise Zijlstra (K) en Janique van Dam

2e prijs

Sven O’Keefe  en Robin Martens

3e  prijs

Steffan Overzet en Famke de Jong