Update Hart voor Ysbrechtum

Wat zijn we al druk bezig. Met de voorbereidingen, met het draaiboek, met regelen, met mailen en vergaderen. Maar wat hebben we er zin in.

Zaterdag 22 en zondag 23 december. Dan moet het gaan gebeuren. Dan gaat om 15.00 de wethouder het startschot geven voor 24 uur reanimeren in het dorpshuis. 24 Uur lang gaan heel veel mensen, gesponsord en gesteund door familie en vrienden, elk 20 minuten reanimeren, samen met een andere deelnemer. Sommige mensen gaan zelfs twee keer 20 minuten reanimeren. En dat lijkt wel nodig want we hebben nog wel wat plaatsen vrij in ons schema. Dus als u kunt reanimeren, geef u dan snel op om mee te doen! Hoe meer handen hoe groter de kans dat we de eindstreep halen.

Wat is er allemaal te doen tijdens die 24 uur? Nou heel veel. ’s Middags wordt er voorgelezen aan de jongste jeugd door Marianna  van Tuinen. Zij heeft zelf diverse kinderboeken geschreven en geïllustreerd. De wat oudere kinderen kunnen een mooi lampionlichtje knutselen onder leiding van Marjan Eefting. Zondagochtend is er onder andere een optreden van Yduna, vanaf een uur of 10.

Wat we zelf echt een hele bijzonder actie vinden is de medewerking van Eddy Noorman, hij is tatoeëerder en gaat zaterdag 22 december vanaf vier uur ’s middags tattoos van hartjes zetten. Kosten € 20,– of € 40,– afhankelijk van de invulling. Alle opbrengsten zijn voor het goede doel, Serious Request, de Lifeline. Opgeven hiervoor is noodzakelijk en kan via: hartvoorysbrechtum@gmail.com onder vermelding van ‘tattoo’. Vol=vol, maximaal dertig personen kunnen op deze dag getatoeëerd worden.

Maar er is meer! Op is er zaterdagavond Bingo onder leiding van het VVV. Met mooie prijzen. En na de bingo komt Sander Metz (van Van Geeft ’m) voor ons optreden.

En er is nog meer. Maar daar ga ik u volgende week meer over vertellen, we houden het spannend!

Wat is belangrijk: we zoeken nog mensen die willen reanimeren. Inleg € 5,– maar liefst gesponsord door familie, vrienden en collega’s zodat er nog meer geld opgehaald wordt voor het goede doel.

Wat is nog meer belangrijk: op onze actiepagina ( https://kominactie.npo3fm.nl/actie/hart-voor-ysbrechtum) kunt u al doneren. Maar u kunt ook op de actiedagen zelf geld in de collectebussen doen die in het dorpshuis zullen staan. Of meedoen aan een van de activiteiten.

Het belangrijkste: kom gezellig langs op 22 en 23 december in het dorpshuis te Ysbrechtum!