Toneel investeert in theater grimeer

Cursus theatergrimeimage
Op zaterdagochtend 24 oktober wij richting Zwolle om de ééndaagse cursus theatergrime te volgen bij studio Marjan. Een kwarier te vroeg belden we aan bij de woning waar we moesten zijn. Als nieuwkomers (de andere drie dames waren al eerder geweest) kregen we een uitgebreide introductie van Marjan V. :van haar loopbaan als docent in deze grimeerkunst tot het beschilderen van keramiek.
Na, in de cursusruimte, onze verwachtingen te hebben uitgesproken kregen we met zijn zessen een zeer enthousiast lesje kleurengebruik, materialenkennis en ontwerp/ legenda.
En er komt echt heel veel bij kijken!
Voor de lunch deelde Marjan V. kaartjes uit met welk karakter je moest proberen te grimeren. Poeh en dat is best lastig. Femke deed de kakmadan, Marjan maakte Barbie ( je weet wel van oh oh Cherso) en Eke ma Flodder. Dit deden we dus bij elkaar. Na enig schroom, best goed gelukt vonden we zelf. Er werden sjaals, hoofddeksels en andere attributen gezocht om het resultaat nog mooier te laten lijken voor de fotoshoot.
Na de goed verzorgde lunch, kregen we de opdracht om elkaar oud te maken. Met de juiste tips op een kaart en Marjan V. die rondliep om je te helpen als je er niet uitkwam, echt nog een hele opgave. Femke maakt van Marjan een prachtige negroïde vrolijke, oudere dame. Onherkenbaar! En Marjan maakte van de jeugdige Femke een prachtige, grijze vrouw op leefttijd. Ook dt werd vastgelegd op de foto.
Rond de klok van vier uur kregen we een certificaat en vertrokken we met alle trics en tips weer naar Ysbrechtum. Hopelijk kunnen we, met nog wat hulp/ tips van Margriet, de toneelvereniging van dienst zijn de komde periode. Wij vonden het in ieder gevals erg leuk om deze cursus te mogen doen. Hartelijk dank daarvoor, ’t Is sa ’t Falt!
Femke, Marjan en Eke