‘Team It Nije Formidden’

 

‘Hope is the thing with feathers

That perches in the soul

And sings the tune without the words

And never stops at all..”

Een stukje uit een prachtig gedicht van Emily Dickinson.

Over hoop en wat hoop met je doet. Wat voor een kracht hoop je kan geven. Als je ziek bent, of in nood zit, of als je heel erg ergens over in zit dan is er vaak alleen nog hoop.

Als je zo erg ziek bent dat het lijkt alsof het onmogelijk is om beter te worden, hoe hard je ook vecht, hoeveel medicijnen en bestralingen je ook krijgt, dan is hoop vaak alles wat je nog hebt. En soms heb je het gevoel dat hoe meer mensen aan je denken en hoe meer mensen met je mee hopen hoe beter je je voelt. Bemoedigende woorden, een kaartje, iemand die zegt: ‘het komt wel goed….’

Ook na het verlies van een dierbare is hoop soms het enige positieve gevoel wat je op kunt brengen: hoop dat het ooit beter wordt, hoop dat je je ooit anders zult voelen, hoop dat je ooit weer zult lachen..
Samenlopen voor hoop, samen bezig zijn met hoop. Samen denken aan alle mensen in je omgeving die nog vechten, die een lichtpuntje zien, of juist niet. Samen denken aan hen die er niet meer zijn.

En terwijl je samenloopt, en in de aanloop naar die loop toe, proberen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Zodat er nog meer onderzoek gedaan kan worden naar de ziekte kanker, naar het bestrijden daarvan, naar medicijnen, nieuwe behandelmethodes, noem maar op.
En daar gaat ‘Team It Nije Formidden’ dus aan meedoen!
Op 24 en 25 september lopen we in Sneek 24 uur in een estafette om stil te staan bij kanker maar ook om het leven te vieren. Maar tot die tijd (en ook natuurlijk op de dagen zelf) hebben wij uw hulp hard nodig! Om onze acties te laten slagen, om zoveel mogelijk geld te verzamelen en om het gewoon samen met u te doen!

U als buurman van een zieke, als neef van iemand die aan de ziekte is overleden of als collega. Allemaal kennen we wel mensen die te maken hebben gehad met de ziekte. Eigenlijk zijn we allemaal mensen die te maken hebben gehad met de ziekte..
Wat gaan we allemaal doen? We hebben een aantal activiteiten bedacht die we, soms samen met andere verenigingen en betrokkenen uit het dorp, gaan uitvoeren.

Zo heeft de jeugdclub JIJ al een Flyer verspreid over de flessenactie, op 21 mei . Dus vanaf nu: bewaren die flessen!

Diezelfde avond, ook op 21 mei dus, organiseren we een bingo in het dorpshuis It Nije Formidden (het kloppend hart van onze acties!)

Dineke Nieuwland heeft ondertussen de verenigingen gevraagd om mee te werken aan een verenigingendag op 27 augustus. Het idee is dat alle verenigingen dan acte de presence geven en dat u, natuurlijk tegen een kleine vergoeding, clinics kunt volgen, proeflessen enzovoort.

In Ysbrechtum zijn veel grote en kleine ondernemingen. Al deze ondernemingen worden aangeschreven door ons commerciële team bestaande uit Wieberen Postma en Edwin Mes. Een leuke optie is bijvoorbeeld de mogelijkheid om een voetstapsticker te sponsoren waar uw logo, uw wens of uw bedrijfsnaam op kan komen te staan.

In het dorpshuis plaatsen we een ‘marktkraamtafel’ met daarop spullen die te koop zijn: boeken en andere leuke spullen. Wilt u iets beschikbaars stellen waarvan u denkt: dat levert flink wat op, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!
In de volgende Bronbankpraet gaan wij u uitgebreid op de hoogte houden van onze acties, het verloop er van en nog veel meer. Ook zullen we u op Ysbrechtum.com op de hoogte houden.

Bedenk: het is een actie van ons allemaal! Wilt u iets doen, wilt u iets bijdragen, wilt u wat kwijt meld het ons! ekeromp61@gmail.com & koster.fam@home.nl (Teamcaptains Eke en Marjan)

 

We gaan er voor!

‘Team It Nije Formidden’: Eke Romp, Marjan Koster, Alie Schaper, Wieberen Postma, Edwin Mes, Anneke de Vries, Anky Jongman, Harm-Jan Dijkstra, Renske Bles, Pieter van Rosendal, Anneke Postma, Dineke Nieuwland, Johannes Nieuwland, Johannes Greidanus, Carla Speerstra, Ada Roghair & Jantine Nauta.