Radio GaGa – Weest wel juh..die Sneeker!

Geachte heer van Duin,

Gezien de huidige stand der techniek is deze brief aan u een omslachtige weg om u een woord van dank over te brengen. Maar ik vind een brief een veel persoonlijker middel dan een moderne e-mail.

Dit woord van dank wortelt ergens tussen 1975 en 1985. Een beetje laat hoor ik u denken. En die gedachte is op zich juist, ware het niet dat ikzelf pas kort geleden realiseerde hoeveel de door u destijds uitgevoerde zaken impact hebben gehad op mijn herinneringen. En zoals het spreekwoord dan zo mooi zegt: “Beter laat dan niet”!

Een en ander werd aangewakkerd door een advertentie op Marktplaats, u kent dat vast wel, de site waarop een iedere zijn of haar overbodige goederen kan verkopen. Op deze site kwam ik een poosje geleden een advertentie tegen waarbij een radio te koop werd aangeboden. Niets bijzonders maar het geziene plaatje riep een heel mooie herinnering op.

Deze radio was een exemplaar zoals deze in mijn jeugd bij mijn ouders op tafel stond. Dit was in een tijd waarin de radio nog HET medium was en de televisie een bijrol vervulde. Een tijd waarin we met het gezin waarvan ik deel uitmaak om de radio heen kropen om naar muziek te luisteren.

Op zaterdag was er altijd veel te luisteren en maakte de radio vaak meer geluid dan moeder en vader prettig vonden. Toch was er ook een moment wat hun beide nooit wilden missen en dat moment was op zaterdagmiddag. Jan Rietman presenteerde dan de Los Vast show op de radio en aan het einde daarvan kwam u met uw show.

De Dick Voormekaar show, en later de Lach Of Ik Schiet Show. Aangezien programma’s zoals uitzending gemist en het internet nog niet bestonden misten we geen zaterdag. Iedereen stopte met wat men aan het doen was en we kropen gezellig om de radio heen. Wat hebben we enorm gelachen!

Ik twijfelde dan ook geen moment en heb de radio gekocht. Eenmaal thuis afgeleverd bleek hij helemaal gaaf en in goede werkende staat te verkeren. Ik heb geen moment gewacht om hem aan mijn familie te laten zien. Toen ik de aan en uit knop voor de eerste keer omdraaide en het geluid uit de luidspreker kwam voelde ik hun aanwezigheid rondom de eetkamertafel in ons ouderlijk huis.

Geweldig…..en meteen begreep ik de tekst van de hit Radio GaGa die Queen ooit schreef. Programma’s zoals door u destijds gemaakt hebben dit soort dierbare en heerlijke herinneringen mogelijk gemaakt. Vandaar mijn woord van dank aan u nu zoveel jaren later.

Ik doe de radio aan wanneer ik er tijd voor vind luister of er nog meer mooie herinneringen uit de luidspreker komen en stiekem hoop ik dat u er op zaterdagmiddag weer eens bent dat zou geweldig zijn! Misschien luistert u zelf ook nog eens.

Heel veel luisterplezier

Weest wel juh..die Sneeker!