Pinkerstermaandag verslag fietstocht VVV

Pinkstermaandag 24 mei 2021, DE dag van fietsen langs de Friese Elfsteden, en wij hoeven jullie niet te vertellen, dat het dit jaar weer niet door ging, in verband met het inmiddels welbekende virus.

Wij, als VVV-bestuur, hadden bedacht om dan zelf maar een tocht te bedenken voor onze leden, zodat we toch een klein beetje dat Pinkster-maandag gevoel konden hebben.

Uiteindelijk kwamen we uit op 4 routes: 7, 15, 20 en 60 km
Ondanks het slechte weer waren er echte bikkels die hun fiets uit de stalling hebben gehaald en de tocht aan durfden!

Het 1ste groepje dat startte waren echte bikkels! Een meisje van een jaar of 6 fietste samen met haar vader en opa de 7 km! Helemaal nat geregend kwamen ze weer aan bij het dorpshuis en o wat was ze trots op haar medaille die ze kreeg, ze had een glimlach van oor tot oor en was de regen alweer helemaal vergeten!

Vervolgens vertrokken er 3 groepjes voor de 20 km, 1 van onze leden had zich opgegeven voor de 15 km, maar omdat er verder niemand was die ook die route fietste, was hij zo stoer om zich bij de 20 km aan te sluiten!
Dat was een geluk voor het groepje waar hij mee fietste, want hij wist precies waar ze waren en hoeveel km ze nog moesten fietsen, dus ook zij kwamen helemaal nat geregend weer veilig aan in het dorpshuis! Ook de andere 2 groepjes ploeteren dapper door wind en regen en kwamen weer veilig in het dorpshuis aan! De 20 km fietsers hadden een verzorgingspost onderweg en kregen lekker wat te drinken en een lekker stukje koek.

Tenslotte vertrok ook de fietsers van de 60 km route, allemaal professioneel uitgedoste wielrenners, die allemaal niet zo blij met het weer waren, maar ze konden niet achterblijven bij de andere fietsers die op een gewone fiets fietsen, dus ook zij gingen allemaal van start. En ook zij kwamen allemaal weer veilig bij het dorpshuis aan, waarvan 1 fietser het laatste stukje moest lopen, omdat hij vlak voor Ysbrechtum een lekke band kreeg.

Na afloop kreeg iedereen een mooie medaille en konden we allemaal nog genieten van een lekker drankje op het terras van het dorpshuis!

Iedereen super bedankt voor het mee fietsen en op naar de volgende activiteit van het VVV, waar we jullie allemaal hopelijk weer mogen begroeten!