“Pestkoppen” door kinderen van de Epemaskoalle

De kinderen kregen 10 toneellessen van Karin Idzenga. Iedere vrijdagavond gingen ze vol enthousiasme van start. De eerste lessen werden besteed aan het uitbeelden van emoties en de lessen daarna hebben de kinderen zelf een toneelstuk bedacht. Deze werd zaterdag 16 april  dan ook met verve in een volle zaal uitgevoerd. Wat hebben we met zijn allen genoten!

Aan het einde van het toneelstuk bedankten de kinderen Karin nog eens extra voor haar inzet.

Pestkoppen

Fee wordt gepest door een aantal leerlingen. Ook schrijven ze op het bord: “juf is stom en geven Fee de schuld. Juf vindt dat natuurlijk vreselijk en brengt Fee naar de directrice. Wat wordt de directrice boos als ze dat hoort! Fee moet van haar de school gaan schoonmaken.

Terwijl Fee dat doet, komt ze via een toverspiegel in de wereld van de dwergen…die op hun beurt worden onderdrukt door een hele gemene koningin! Deze koningin vindt namelijk dat de dwergen maar goed zijn in één ding, namelijk diamanten voor haar hakken in de mijnen. Want ze wil nóg  rijker, nóg mooier en nóg belangrijker worden!

Gelukkig kan Fee de dwergen van hun koningin afhelpen. Op hun beurt helpen de dwergen Fee af van de pestkoppen. De pestkoppen geven uiteindelijk aan de directrice toe dat zij verantwoordelijk waren voor de zin “juf is stom”. Ook bieden ze Fee hun excuses aan.

De directrice is zó van streek dat ZIJ een fout heeft gemaakt, dat ze besluit om als straf samen met de pestkoppen het schoolplein te vegen.

En Fee? Die mag lekker een dagje naar het pretpark.

Eind goed, al goed.