Paaseieren zoeken in Epema bos

Zaterdag 20 april, de dag dat de allerkleinsten samen met de paashaas en het kuiken paaseieren konden zoeken in het bos bij Epemastate. Het was de perfecte dag, misschien wel iets te perfect. De zon scheen vollop, het was boven de 20 graden en de boomgaard was bezaaid met CHOCOLADE paaseitjes. De organisatie had van de paashaas vernomen dat zij de eieren zo koud mogelijk moesten houden zodat ze niet gesmoten zouden zijn voordat ze gevonden waren. Daarnaast was de grasmaaier was nog niet bij de boomgaard langs geweest dus het gras was hoog genoeg om er een heuse zoektocht van te maken.

Maar liefst meer dan 25 kinderen gingen om 14:30 samen met en hun papa en mama’s, opa en oma’s, de paashaas en het kuiken op zoek naar de paaseieren. De hoofdprijs.. het gouden haasje! 

Al snel lieten de eerste kinderen hun mandje vol met paaseieren zien aan de paashaas. En na een kleine 30 minuten, werd het gouden haasje gevonden boven in een boom door Veerle Hoekstra en Julan Hoekstra.  

Alle gevonden paaseieren, gesmolten of niet, werden ingeleverd bij de paashaas waarna ze eerlijk werden verdeeld onder de kinderen. Omdat Veerle en Julan het gouden haasje hadden gevonden kregen ze elk een grote chocolade paashaas en mochten ze ook de gouden haas mee naar huis nemen.

Toen alle kinderen hun mandje vol hadden met een aantal paaseieren, gingen ze nog één keer ‘dag’ zeggen tegen de paashaas en het kuiken. Met een chocolade mond, chocolade handen en een iets minder gevuld mandje gingen de kinderen uiteindelijk voldaan naar huis!

Wij willen bij deze alle enthousiaste kinderen bedanken die de paashaas en het kuiken hebben geholpen bij het zoeken naar de paaseieren. Daarnaast gaat er natuurlijk ook een bedankje uit naar de paashaas en het kuiken. Hopelijk zien we jullie volgend jaar weer!

klik hier voor foto’s