Oude liefde terug

Het leek het liedje van Nielson wel. De mannen in huis begrepen mijn keus echt niet. “Waarom zou je dat doen?” en sterk had ik het gevoel dat ze ijskoud werden toen ik het nieuws bracht. Het nieuws sloeg in als een bom. Dit hadden ze nooit verwacht. Of beter gezegd: “zo maar een streep door ons bestaan”. Had ik er wel goed over na gedacht? Wat was er mis met de huidige situatie? Wist ik wel dat ik heel veel in moest leveren?
Maar voor hun was het net alsof zij tegen een muur spraken. Ik had mijn beslissing al lang genomen. Het enige wat mij nog restte was het hun vertellen.

Ik wilde het gewoon niet meer. Het leuke, het spannende, het vrije gevoel was weg. Eigenlijk was hij er nooit geweest. Ja, het was fijn hoor afgelopen zomer maar de echte klik die ik toch wel wil hebben ontbrak gewoon. Het bracht ook wel verwachtingen met zich mee. Laten we wel wezen, die tijd heb ik echt wel een beetje gehad.

Mijn eerste liefde was eigenlijk nooit helemaal verdwenen. Regelmatig dacht ik er aan terug. Altijd met een glimlach. Want wat hadden wij het goed samen. Wij maakten de straten van Sneek onveilig. Lief en leed heb ik gedeeld. Veel gezongen en ook wel eens gehuild. Maar wat daar gebeurde bleef ook daar. Ik moest onze liefde destijds wel verbreken, het groeide niet met mij mee. Vergeten deed ik het echter nooit. Velen volgden en twee daarvan kwamen zelfs heel dichtbij. Maar altijd veerde ik op als ik weer een glimp op ving van mijn oude liefde.

De mannen in huis begrepen het dus niet. Maar dochter wel. Dochter is namelijk van het hart volgen en spoorde mij aan om dat ook te doen. Ook al zal dat betekenen dat het ook voor haar anders zal zijn. Maar eén en al begrip van haar kant en samen gingen wij er voor zorgen dat wij weer herenigd zouden worden.

Lang hoefde ik niet te zoeken. Notabene mijn eigen man kwam met de vondst. Dochter en ik togen de volgende dag er naar toe. Daar stond ze. Ze was prachtig. Ze schitterde. Ze straalde. Al gauw kwam de verkoper naar mij toe. Al voordat hij zijn verkooptechnieken op mij af ging vuren wist hij wie hij tegenover zich had. Manlief had al contact gezocht. ”Ah, u bent vast de vrouw van…”. Als ik haar wilde hebben was de deal al rond. Mijn God, wat wilde ik haar. Achter de balie hoorde ik een overslaande stem van een medewerker: “Maar mevrouw, u levert 200 pk in voor 72!” . Ja, en als een kind zo blij!

Ik wilde haar meteen mee nemen. Toch had ik nog net het vermogen om nog een beetje verstandig na te denken. Een setje all season banden is wel wijs ipv alleen zomerbanden.

Dag Audi A3 cabrio. De heren vonden je fantastisch en ik heb het echt ook wel leuk met je gehad maar jij gaat vast iemand vinden die je meer gaat waarderen. Dat verdien je. Misschien ben jij ook wel de oude liefde van iemand en zal die net zo staan te jubelen als ik nu.

Hallo Peugeot 108. Samen gaan wij heel veel op pad. Meestal ben ik vrolijk en best wel aardig voor mijn mede weg gebruikers. Soms ben ik een beetje boos en zeg ik niet heel aardige dingen. Vaak ben ik die alweer snel vergeten en ik hoop dat jij dat ook doet. Laten wij er samen er iets moois van maken.
Liefs,

Solo.