Opslaan als – Weest wel juh…Die Sneeker !!

Twee woorden die we als gebruiker van een computer vaak te zien krijgen. Vrijwel ieder document kan worden opgeslagen “als”. Lastig hierbij is dan weer het vinden van een passende naam voor het betreffende document. En nog veel lastiger..waar sla je het op? Na enige jaren opslaan als raken je mappen voller en voller en is het soms best lastig iets terug te vinden.

Eenmaal opgeslagen is het redelijk veilig dat wil zeggen zolang je computer niet crasht zal de data beschikbaar blijven. En om een extra stukje zekerheid te bieden kunnen we zelf een backup maken op een cd, dvd, of externe opslag. Tegenwoordig zijn er ook veel mogelijkheden om je data op te slaan in de Cloud dan heb je alleen maar een internet verbinding nodig om je data te openen.

De afgelopen weken zijn traditioneel de weken waarin we terugkijken naar het voorbije jaar en kijken we uit naar wat het nieuwe jaar ons zal brengen. Goede voornemens horen ook bij deze traditie en we weten al lang dat de meeste niet gehaald worden. Tijdens het schrijven van een recensie zat ik te denken dat in plaats van goede voornemens opslaan als een veel mooiere optie zou zijn.

Wat zou dat mooi zijn….en mits goed vindbaar en voorzien van een back up ook nog houdbaar! Opslaan als “beter op mijn gezondheid letten” of “altijd bakken vol energie” zouden dan een geweldige hulp zijn. Of voor het gezin waar ik deel van uitmaak zou ik kiezen voor opslaan als “ veilig gezond en gelukkig oud worden”. Prachtige gedachten!

Maar goed ook hier zou net als met het weer iedereen elkaar gaan tegenspreken. Voor iedereen gelden andere regels en zijn andere zaken belangrijk. De Cloud zou helemaal vol raken. Ik denk dat veel mensen zouden gaan voor opslaan als “stinkend rijk” of iets vergelijkbaars. En net als met computerbestanden kun je bepaalde dingen niet wijzigen.

Gebreken of ziek zijn wat er al was voor er werd opgeslagen als zullen ook dan niet meer aangepast kunnen worden.

Goede voornemens heb ik niet hoewel ik daar wel in geloof. Afgelopen jaar heb ik me voorgenomen samen met mijn partner te stoppen met roken en dat is ons gelukt ook! Het voornemen was onze wens, eigen kracht en volharding waren het gereedschap wat heeft geleid tot een succes.

Dit jaar heb ik geen goede voornemens maar ga ik wel mezelf opslaan als! En ik heb daarbij gekozen voor opslaan als “tevreden, blij en gelukkig” . Gedurende het jaar zal ik deze map openen bij mogelijk voorkomende moeilijkheden. Die zal ik dan in de sub-map opslaan als “valt allemaal best mee”.

Mocht u ook gaan opslaan als vergeet dan niet een back up te maken!

Weest wel juh…Die Sneeker !!