Onvoorwaardelijke liefde – Weest wel juh… Die Sneeker

Als je er goed over nadenkt dan ben ik eigenlijk een heel vreemde evolutie van mijn voorouders. In die tijd was men doodsbang voor mijn voorouders, en een woeste moordpartij kwam heel veel voor in die tijd.

Uiteraard werden mijn voorouders ook opgejaagd, en vaak verdreven uit bewoonde gebieden. Heel anders in ieder geval dan wat mijn generatie tegenwoordig beleefd. Ook nu wordt mijn soort nog gevreesd, maar dan vaker vanwege de getallen dan de soort!

Eigenlijk heeft mijn generatie een makkie! Eten en drinken is goed verkrijgbaar en meestal van heel goede kwaliteit! Ook de medische zorg is top, gelukkig is mijn generatie redelijk vrij van ziekte en hoeft er niet vaak een beroep gedaan te worden op de dokter.

Het gedrag van mijn generatie wordt niet door iedereen gewaardeerd, we hebben een enorme schare liefhebbers, maar een net zo grote schare haters! Deze laatste groep zorgt overigens wel weer voor de nodige lichaamsbeweging als we weer eens achterna gezeten worden!

Thuis is alles wel in orde en hebben we niet te vrezen! Sterker nog…we worden meestal met liefde omringd! En ja we vernielen nog wel eens een meubelstuk of raggen het tapijt ruwer dan de fabrikant had voorzien.

Onze uitbarstingen zo rond middernacht zijn geheel en al naar onze oorsprong te herleiden. Al viel het toen waarschijnlijk minder op! We banjeren inderdaad ook met smerige poten naar binnen, en als we zeiknat zijn geregend dan drogen we ons wel aan de meubelen!

Dezelfde smerige poten gebruiken we om op de pas gewassen ramen mooie afdrukken te maken terwijl we buiten zitten schreeuwen als we naar binnen willen! Onze stem is wat dat betreft een super middel! Ook heel handig om midden in de nacht die van de buren uit te lachen en ernaar te schreeuwen! Het verkrijgen van eten wordt ook door onze stembanden versneld! En zo niet dan weten we het zelf ook wel te vinden, we hebben er namelijk een heel goede neus voor.

Maar gelukkig is mijn generatie ook niet verstoken van enige rust in het lijf. We kunnen als het uitkomt ook hele dagen op bed liggen! Al wordt onze omgeving daar meestal niet blij van! Dit zal ook te maken hebben met het feit dat we nooit naar de kapper gaan! Onze haren vallen er namelijk vanzelf af….een paar keer per jaar!

U heeft vast al wel geraden wat mijn soort en generatie is…..

Wij zijn algemeen aangeduid als katten. Als kater of poes of de veel voorkomende aangepaste varianten daarvan.

Maar algemeen beschouwd hebben we één ding gemeen. We geven ONVOORWAARDELIJKE liefde! Als u als baasje een uur, een dag, een week of een maand weg bent geweest als u thuis komt dan zijn we er! We spinnen en geven kopjes en tonen altijd onze genegenheid. En als u lekker op de bank ligt, komen we er heerlijk bij te knuffelen!

Dus als u door onze onvolkomenheden heen kunt kijken…..dan blijft de onvoorwaardelijke liefde over!

Weest wel juh…die Sneeker!