Nee, maar………….. – Die&Die

Gisteren, mooi weer, even een blokje om. We hebben een prachtig natuurgebied in Ysbrechtum en sinds kort ook een mooi grindpad naast de rijweg om er veilig heen over te lopen.
Nou is het woord veilig hier niet van toepassing. Veilig voor voorbijrazende auto’s ben je zeker.
En veilig voor opgeschoten jeugd op de fiets ben je ook. Maar voor de rest is een oplettende blik, bij voorkeur omlaag gericht en ondertussen het hoofd  draaiend in rondjes van 90 graden, eventueel een extra scherpe bril echt nodig. Een scherp reukvermogen is weer niet nodig  want de dampen vliegen vanzelf je neus binnen. En dan heb ik het niet over frisse lucht, wind en groen gras..nee dan heb ik het over hondenstront!!!!  En niet alleen bulten stront in het gras maar ook gewoon midden op wandelpaden. Oeps, daar ga je weer met je wandelschoenen met profiel, je genoot net even van een vogel in de lucht…
Ik neem even een adempauze terwijl ik typ want zelfs al typend wind ik mij er over op. Waarom het nodig is de uitwerpselen van je hond te laten liggen. Waarom je niet de moeite kunt nemen om het in een zakje te doen en weg te gooien.  Waarom je de andere kant uitkijkt terwijl l je geliefde huisdier zijn behoefte doet. Want begrijp me goed, ik noem ze geliefd want ik vind honden echt heel lief. Het is ook niet de schuld van deze beestjes, het is de schuld van de baasjes. Het dier kan zelf z’n ontlasting niet opruimen, de pootjes zijn niet gemaakt om een schepje vast te houden en ik heb in 1982 voor het laatst een hond met een zakje poep zien lopen.
Het vreemde is dat heel veel hondenbaasjes denken dat mijn kritiek niet op hun van toepassing is. Maar laten we het simpel houden. Ik stel de vraag: ruim je je hondenpoep ALTIJD op? En als je dan met een stellig “ja, altijd!”antwoord mag je stoppen met lezen en krijg je van mij een dikke zoen!
Antwoord je met een “nee, maaar……” en komt er dan een uitgebreid verhaal waarom jij het niet op hoeft of kunt ruimen dan vraag ik je door te lezen. Dan ben je één van die baasjes die ik heel vaak tegenkom.
Nee, jij hoeft het niet op te ruimen omdat het in het gras ligt….Bullshit, ook in het gras begint het te stinken, ook als het in het gras ligt moet je soms uitwijken voor een fietser en ook als  het in het gras ligt kan er een klein kind in stappen.
Nee, jij hoeft het niet op te ruimen omdat je hond zelf een plekje zoekt en je ziet het dan niet..en dus ligt het op het Finneveld en staat de voetbaljeugd er van de zomer weer lekker met de noppen in(moeder niet in haar nopjes!).
Nee, jij hoeft het niet op te ruimen om dat hondenpoep organisch is en wel verteert. Nou ik zie ze liggen hoor, opgedroogde verschimmelde hondenbolussen en dat gaat helemaal niet zo snel.
Nee, ik ruim het niet op omdat een ander het ook niet opruimt..daar kan ik niet eens een antwoord op bedenken, ik hap even naar adem om zoveel domheid.
Nee, ik ruim het niet op want er zijn zo weinig bakken en al helemaal niet in het natuurgebied.  Daar zakt mijn broek ook van af. Alles wordt er aan gedaan om dat gebied mooi te krijgen, mooie gedichten op kunstwerken, zwaluwwallen, grindpaden, en nog is het niet genoeg en laat je je stront liggen omdat je te beroerd bent om 10 minuten met een zakje te lopen. En als het dan midden op het pad ligt, nou dan is het vast niet van jouw hond want die doet zoiets niet. Nou, als je je hond aangelijnd hebt, zoals de bedoeling is in het natuurgebied……(o moeten we het daar ook nog es over hebben? Wat zeg je: dat hoeft jou hond niet want die luistert heel goed…oh oké?!) dan weet je precies waar hij of zij z’n behoefte doet en is dat echt geen moeite om het even op te ruimen.

Voor mij gevoel is er al heel veel, heel vaak over geschreven en ik weet ook al precies wie het met me eens is. En het vreemde is dat ik ook al weet dat dit stukje op heel veel  mensen niet van toepassing is want………………………

Die&Die

PS:  http://www.grootsneek.nl/97009/hondenpoepbeleid-swf-aangescherpt/