Nailed it – Tikkie tikkie

Op het internet zijn hilarische voorbeelden ten vinden van Nailed It-foto’s. Dat zijn wat sarcastische/met zelfspot gemaakte foto’s van situaties of zelfgemaakte producten, die men heeft geprobeerd na te maken van plaatjes van het internet. (klik hier om er een paar te bekijken).

Nailed it, was waar ik aan moest denken toen ik tijdens mijn vakantie halverwege een avontuurlijke wandeltocht op steiger zat uit te rusten.

Het begon op de laatste dag van onze vakantie naar Denemarken. Ik had eindelijk wifi en bekeek prachtige plaatjes van online vrienden die op vakantie waren naar Middellandse warme bestemmingen. Nou is Denemarken prachtig, maar het weer is behoorlijk Nederlands en het strandje waar wij waren, was niet heel erg Bounty, zullen we maar zeggen.
Toch raakte ik helemaal geïnspireerd van de beelden en stelde de familie voor nog een flinke strandwandeling te maken.
De schatjes, net terug van een ochtend in het zwembad, bleven liever thuis, dus gingen manlief en ik samen heel romantisch op pad.

Na een meter of 500 buiten het campingterrein, besluit een onbekend vliegend insect manliefs mond binnen te vliegen. Het schoot hem letterlijk in het verkeerde keelgat. Als een zware shag-rokende zeebonk probeerde manlief de indringer weer naar buiten te rochelen, maar hij zat goed vast. De geluiden waren indrukwekkend…

Zo nu en dan nog een schraapgeluid en een (ieuw) fluim, maar vastbesloten, romantisch hand in hand, gingen we verder. Het uitzicht was fantastisch. Glooiende graanvelden en een of ander geel landbouwgewas dat prachtig stond te wuiven in de wind. Het zag er zo zacht uit, ik wilde het graag even voelen. Helemaal gericht op het goudgele gewas, zag ik de greppel over het hoofd. Met een niet-zo-elegante snoekduik zwikte ik door m’n enkel zo in het niet-zo-zachte goudgele spul.

Even rustig bijkomend, de misselijkheid onderdrukkend en de schade opnemend, hoor ik achter mij nog een flinke schraap-rochel-fluim, gevolgd door ‘hebbes!’.

Het lijkt mee te vallen met het pootje. We zijn zo’n beetje op de helft, dus gaan we toch maar verder.
Na een poosje rusten we uit op de steiger en ik denk met een zucht: Romantische Strandwandeling: Nailed It.
Dan kijk ik nog eens goed om me heen. Het uitzicht is prachtig, het weer is vandaag heerlijk, het water super helder en ik zit te genieten met manlief op de steiger en praktisch niemand in de buurt. Super relaxt! En dan denk ik (zonder het sarcasme), vakantie 2016: nailed it!

Tikkie Tikkie