JIJ naar “De kleine Wielen”.

Survival en boogschieten bij “De kleine Wielen” bij Leeuwarden

Zondag 21 mei was het dan zover, banjeren door het bos, slingerend aan een touw en lopend over een touw over een vieze dreksloot hield menigeen er een “kletspoot” aan over.
Met een weekje vertraging gingen we dan toch op pad richting “De kleine Wielen”. Met een iets kleinere groep dan we de laatste keren gewend waren (25 kids) zijn we rond kwart voor drie vertrokken vanaf het dorpshuis. Doordat er een behoorlijk aantal kinderen op het laatste moment nog mee wilden waren we blij dat de vader van Yuri nog mee wilde als chauffeur, top! Toch zouden we het fijn vinden als we de opgaven wat eerder binnen krijgen, dat scheelt veel geregel vooraf.
Eenmaal aangekomen moesten we nog een kleine wandeling door het bos maken om op het parcours te komen. Na een aantal “droog” oefeningen met touwklimmen en klauteren werden de kinderen verdeeld in twee groepen. Een groep jongens en een groep meisjes. Beide groepen gingen op pad met een instructeur. Onderweg kwamen ze verschillende survivalobstakels tegen. Waar de meiden, op een paar na, toch redelijk schoon het parcours afwerkten zijn de jongens toch wel een aantal keren “te water geraakt”. Met name het slingeren aan een touw over een dreksloot bleek nog niet zo gemakkelijk te zijn.
Voor we het wisten was het alweer zes uur en kwamen de chauffeurs ons alweer ophalen. De “vieze” kinderen konden zich nog snel even afspoelen in het buitenwater van “De Grutte Wielen” waarna ze zich konden omkleden.
Rond zeven uur waren we weer terug in Ysbrechtum. Met z’n allen hebben we een leuke en sportieve middag gehad. Iedereen bedankt voor het enthousiasme.
De volgende activiteit is pas na de vakantie. Het duurt nog even maar het is wel weer een hele leuke! In september gaan we als laatste activiteit van dit jaar op kamp!

Tot dan!
Bestuur Jeugdclub JIJ