Muziek is te KEK op de Epemaskoalle

Op de Epemaskoalle, een van de 8 Odysseescholen, ging op 26 november het dak eraf! De leerlingen van groep 5 en 6 mochten na 10 weken oefenen, in de eindpresentatie aan hun ouders, juffen en meesters en de andere leerlingen laten zien wat ze in huis hadden.

 

Op 17 september startte het muziekproject “Muziek is te KEK!” op de Epemaskoalle. KEK staat voor Kultuer Edukaasje mei Kwaliteit (Frysk). Het projectbureau Akte2 van het Cultuur Kwartier Sneek en Ritmyk ontwikkelde voor de KEK het programma Muziek is te KEK! Voor de groepen 5/6 van de basisscholen. De Epemaskoalle had de primeur, omdat ze de eerste school zijn, die dit project uitvoerden.

Al tijdens het oefenen bleek de formule een groot succes. Vol enthousiasme bespeelden de kinderen het instrument, alsof ze het al jaren deden. Na een paar theorielessen van Jan Hibma, speelde de ene helft van de groep op de viool en de andere helft op de trompet.

Afgelopen dinsdag was de eindpresentatie. Het orkest was een beetje opgevuld met andere muziekdocenten die ook wat instrumenten bespeelden en gedurende een half uurtje toonde het orkest haar kunsten. Kijk mee voor een korte impressie.