Mooi dichtbij ontdekt!

Veel mensen hebben een niet te bedwingen verlangen om de wereld om zich heen te ontdekken. En vaak begint dat al op jonge leeftijd. Als je ouders je tijdens de vakantie meenemen naar verre oorden is het eerste ontdekken van de wereld begonnen.

Maar ook een korte reis naar de vaste standplaats op een camping, vakantiehuisje of de boot kan een ontdekkingstocht zijn.

De omgeving rondom de camping, de meren of poelen kunnen prachtig zijn! Maar na een aantal jaren op dezelfde plek heb je het grootste deel van de omgeving wel gezien en kun je verlangen naar iets nieuws.

Ikzelf ging vroeger dagjes weg met mijn ouders. Iedere vakantie werden verschillende plekken aangedaan en ontdekt. Ondanks de vele verschillende plaatsen ging ook dat wel eens vervelen. En jeukte het verlangen andere (lees verre) oorden te ontdekken.

Eenmaal helemaal op eigen benen werden dan ook de eerste tochten gemaakt. Vliegen, varen en autoreizen brachten me naar de verre oorden. Helemaal te gek een enorme beleving van een helemaal nieuw avontuur. In één woord prachtig!!

Nu vele jaren later vind ik dat nog steeds leuk. Maar tegelijk vind ik het vaak minder leuk om vele uren te moeten reizen voor het nieuwe avontuur.

Al een paar jaar achter elkaar doe ik samen met mijn lieve echtgenote tijdens de vakantie een ontdekkingsreis in Nederland.

Saai hé??

Nou nee absoluut niet. Want het niet ver hoeven reizen is fijn! Je vakantie begint snel met het avontuur heel dichtbij. En je hoeft niet veel in te pakken!

Onze verste reis dit jaar duurde slechts een kleine twee uur, maar de beleving was geweldig. Onze kortste reis was minder dan een half uur op de fiets. Paadjes langs waarvan we tot voor kort het bestaan niet kenden.

Langs deze paadjes te koop aangeboden eigen gemaakte jam, groentes en fruit gekocht. Gewoon genoten van het mooie weer, de weilanden, en de natuur.

Zalig!! En iedere dag een heel nieuw avontuur. In een drie weken durende vakantie betekend dat minimaal 15 avonturen.

Ik hoor u denken….ja, ja, als het weer goed is….nou nee hoor. Want ook onder de paraplu of met heel slecht weer binnen hebben we prachtige dingen ontdekt.

Probeer het maar eens het is echt super leuk. En laat maar horen wat u zoal lekker dichtbij hebt ontdekt.

Weest wel juh…die Sneeker!