Moeilijk te peilen – Weest wel juh … Die Sneeker!

Ik ben een nogal vreemd verschijnsel, heel moeilijk te peilen, geliefd maar ook enorm gehaat. Je kunt echt niet van me op aan ik doe namelijk helemaal wat ik zelf wil.

Ik voel me niet echt ergens helemaal thuis al kom ik op bepaalde plekken vaker dan gemiddeld. Qua tijd kun je echt helemaal niet van me op aan, ik doe immers wat ik zelf wil en ook wanneer ik dat wil, dus reken alstublieft maar niet op me.

Ik voel me het meest op mijn gemak in de tijd waarin iedereen graag binnen is maar vergis je niet want ik kan ook best zomaar langskomen als iedereen net de zwembroek weer voor de dag heeft gehaald.

De mensen die me graag mogen kunnen veel met me. Je kunt met me bouwen en er zijn hele volksstammen die dit tot een ware kunst hebben verheven. Deze mensen zal ik dan ook tegen alle invloeden beschermen!

Je kunt ook enorm leuk met me spelen al is dat het leukst als je nog niet volwassen bent er wordt dan enorm gelachen en vaak wordt ik dan overal heen gesmeten.

De mensen die me haten hebben een heel arsenaal aan middelen ontwikkeld om me te bestrijden. En ik geef ook toe dat het lastig is als je steeds je benen over me breekt.

Wat ik wel heb is een vreemde soort van macht want als ik kom…..dan weet ook het hele land dat! Ik zet binnen een paar uur alles stop en zorg voor rep en roer. Ik was wel eens heel dik maar de laatste jaren ben ik zeer mager wat de haters tot tevredenheid heeft gestemd.

Ik kan hartverwarmend en heel romantisch zijn als je het wilt zien, maar ik kan ook uitputtend en koud zijn.

Je kunt me het beste herkennen aan mijn gladde witte en koude uiterlijk ik lijk heel luchtig maar dat komt alleen maar omdat in veel kleine delen neer dwarrel.

Veel mensen wensen dat ik kom tijdens de kerst maar vergeet het gerust ik kom wanneer IK dat wil!

Je ziet het als ik er ben want dan lig ik op je stoep, en op je auto en zie me dan maar weer eens weg te krijgen! Dus haat me of hou van me, speel met me of bestrijd me, vul je hart met vreugde of je handen met kou. Hoe dan ook,

 

Ik sneeuw vast wel weer eens voorbij !

 

Weest wel juh…die Sneeker!!