Mening-vrije-week – Die&Die

Het is u misschien wel al eens opgevallen dat ik een mening heb. Best wel een duidelijke mening. Dat moet natuurlijk ook als columnist anders bestaat de hele column uit zinnen als: “dat vindt mijn man, dat vindt mijn vader”of “ik weet niet wat ik daar van vind”. Niks aan natuurlijk! Ik heb dat dus wel, een mening.

Zo vind ik, bijvoorbeeld dat Bram van der Vlugt niet meer Sinterklaas moet spelen in de Bol.com reclame. Dat vind ik stom; als je afgetreden bent als officiële Sinterklaas moet je niet meer gaan schnabbelen! Dan snappen de kinderen er niets meer van (doen ze op dit moment sowieso niet, waar hebben die grote mensen het toch steeds over..) Maar was dan doorgegaan!
Ik vind het ook zo belachelijk dat de woensdagavond detective heel vaak te vroeg begint, een herhaling is en vervalt als er een nationale actie is. En de fotowedstrijd van Ysbrechtum.com dat vond ik, ik persoonlijk dan, een hele leuk idee.

Ik vind ook dat de vader die die stoel naar de rechter gooide best te begrijpen, ik had dat zelf ook gedaan. Natuurlijk moet je alles in perspectief zien en de rechter had vast gelijk maar bijna elke ouder had ook die stoel gegooid of willen gooien.

Ik vond ook de styling van de Voice of Holland van afgelopen vrijdag verschrikkelijk. Buiten het feit dat de nachtegaaltjes elke week slechter gaan klinken gaan ze er ook elke week beroerder uitzien. Deze week wat de styling volgens mij verzorgd door de stagiaire van het programma. Alle overige medewerkers waren geveld door de griep en zij mocht het doen. Zij had vroeger altijd achter de munten gezeten op de kermis van Tilburg en was een achternichtje van Mary Servaas én van Roy Donders. En dat kon je zien: glitterkes, pailletjes, mohair, lurex, noem de foute stoffen maar op!
Een badpak met een gouden mantel eroverheen, waar vind je zoiets? (Oh ja, natuurlijk in de nalatenschap van tante Mary!) Brr, verschrikkelijk. Ik vind trouwens Wendy van Dijk ook veel te
dun, u ook?

Gelukkig kan ik in zo’n geval mijn mening dan even kwijt op facebook. Anders blijf je er ook maar mee zitten. Gelukkig reageren mensen dan weer op die mening en daarna heb je het weer heel druk met de meningen van anderen en zo blijf je bezig, ja, het hebben van een mening is niet zomaar wat!
Ik ken mensen die geen mening hebben, of deze voor zich houden. Heel knap vind ik dat. Deze mensen kun je herkennen doordat ze hun schouders vaak optrekken, hun mond wat vervormen en naar links en rechts kijken. “Tja, dat weet ik eigenlijk niet, wat ik daar van vind”..”Dat moet iedereen zelf vinden”. Oh, dat vind ik ook zo knap! Mensen zonder mening hebben vaak een heel erg opgeruimd huis en een schoon toilet. Dat kan als je geen mening hebt want dan heb je daar tijd voor. Ik niet, ik heb het reuze druk met mijn mening. Doodmoe wordt je d’r soms van.
Dus gisteravond heb ik ineens bedacht dat ik wel eens een tijdje zonder mening wil zijn. Gewoon eens een tijdje meningloos, neutraal, stil, wijs en verstandig. ’t Lijkt mij voor mijn omgeving ook erg rustig en misschien word ik er wel echt wijs en verstandig van. Ja, dat ga ik doen!
Ik weet niet of het gaat lukken, het hebben van een mening is erg verslavend en ik loop het risico dat Mark Zuckerberg na een week gaat vragen waar mijn mening op facebook blijft maar dat is dan niet anders.

Ik beloof u wel dat over een week of 6, als het weer tijd is voor mijn column ik weer langzamerhand een mening zal hebben…anders wordt het ook zo saai..

Maar alleen dan en alleen voor u!

Die&Die