Mag het af en toe iets Chineser?

De afgelopen maanden komen er veel dingen voorbij die een verband met elkaar hebben maar soms ook botsen. Toen ik daar over na ging denken vond ik het tijd geworden om mijn gedachten hierover op te schrijven.

Als u deze columm leest zijn alle gebeurtenissen reeds verleden tijd, maar ze beginnen in het verre verleden. Zoals u wellicht weet is mijn Obese verleden ontstaan in mijn tienerjaren. Een cominatie van vele factoren bovenop een groot gebrek aan eigendunk.

De keiharde mening van anderen maakten het gevoel van eigenwaarde nog geringer dan het al was. Op latere leeftijd kun je jezelf meestal weer beter verweren maar toch het kwaad was geschied.

In de, in het verleden gevoerde oorlogen gevallen slachtoffers, worden ieder jaar trouw herdacht op 4 mei, en op 5 mei vieren we de vrijheid. De vrijheid waarvan we houden! Geen onderdrukking, geen beperkingen in onze uitingen.

En kort geleden vierden we de verjaardag van onze koning Willem Alexander. Voor mij ook een feest in vrijheid! Heerlijk in alle vroegte naar de Aubade, zingen, en daarna in alle vrijheid met mijn lieve echtgenote (die haar geboorte dag deelt met onze koning) de stad in.

Koffie met oranjekoek, de vrijmarkt, de muziek, zalig! Allemaal mogelijk dankzij onze vrijheid waar velen voor ons heel hard voor hebben gestreden.

Bij thuiskomst even voor de buis om te kijken hoe onze koning zijn verjaardag heeft gevierd. Hij heeft de taak van Koning opgepakt maar of dat helemaal vrij was? Hij werd geboren in de koninklijke familie en dan is de druk toch anders.

Wat ik voorbij zag komen was een prachtig gezin die hun vaders verjaardag publiekelijk vierden. Een trotse vader, een trotse moeder en hun prachtige kinderen.

Wat ik daarna op Facebook en in andere media las maakte me ronduit misselijk! Het gezin werd verguisd en dan vooral om hun kleding. Nog veel erger….Amalia werd voor van alles uitgemaakt….

VERSCHRIKKELIJK! Om zo ongelooflijk razend van te worden! Mensen hier start het gebrek aan eigendunk!

Natuurlijk hoort ook dit bij onze verworven vrijheid…..onze vrijheid van meningsuiting…op straat, op internet of waar dan ook.

En hier, hier dacht ik even…..wat mij betreft mag het (soms) best wel even Chineser!

Gewoon even een filter op het woordenriool die dit soort onnodige vuilnis eruit vist voor we het horen.

Gewoon even Chineser.

Weest wel juh…die Sneeker!