Leuk

Beloofd is beloofd. Na 2 keer een ‘Stom’ column is het de hoogste tijd voor een ‘Leuke’ versie. En er is ook zoveel leuks. Zoveel waar ik blij van wordt. Komt ie!

Mijn nieuwe huis is leuk! Nog even geduld en ik ga verhuizen. Naar Sneek. Leuker was ’t als dat nieuwe huis in Ysbrechtum stond. Máár… het is een super leuk huis. Precies goed voor mij. Op een leuk plekje dichtbij de stad. En ik heb er heel veel zin in. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Leuk is ook de aandacht van mannelijk schoon de laatste tijd voor mijn persoon. Al leidt het misschien niet tot iets heel serieus. Tot nu toe niet in elk geval. Ik geniet er gewoon van en heb het leuk! En leuk is ook mijn aanstaande tripje. Pas geboekt en nu al heel veel voorpret van het ultieme uitrusten en genieten wat ik daar op dat warme eiland ga doen. In de zon. Vooral heel spannend waren de eindexamenuitslagen. Poeh! Peentjes zweten met vooral de jongste telg. Maar dan wel heel erg superleuk dat ze beide gewoon geslaagd zijn! Op naar een nieuw avontuur. De een naar het MBO en de ander naar het HBO alweer!

En m’n nieuwe baan. Dat is pas leuk! Wat heb ik het gemist, blijkt nu, om deel uit te maken van een team. Wat heb ik leuke, gezellige collega’s gekregen en een prachtig bedrijf om voor te werken. Ik voel me er als een vis in ’t water. Grote, grootse, leuke dingen allemaal deze lente. Daar word ik blij van. Maar ook van hele gewone dingen word ik blij.

Van een dahlia bijvoorbeeld. Kijk maar eens hoe mooi zo’n bloem er eigenlijk uit ziet. Dat de natuur dat kan, zoiets moois maken. Prachtig toch? Of lekker uit eten met vrienden. Wandelen en kletsen met een lieve vriendin. Naar zangles samen met die andere lieve vriendin. Heerlijk ontspannen is dat! En zomaar ineens je lievelingsliedje op de radio als je net in de auto wegrijdt. Een strakblauwe lucht. Een mooie berm vol bloemen, de zee, dat leuke jasje wat ik scoorde in m’n favoriete winkel in Sneek.
Een kopje koffie in de zon voor ’t huis als ik net m’n gras heb gemaaid. Mooi gelakte nagels. Een ‘goede-haar-dag’ met heel veel krullen, zonnebloemen, een lekker wijntje, die fijne serie kijken op Netflix in m’n joggingbroek op de bank. De dorpsfeesten, wat waren ze weer leuk afgelopen maand! Ooooh en dansen is leuk, of een ijskoude gin-tonic met citroen op een hete dag.

En ik kan nog wel even doorgaan. Er is zoveel leuks en fijns te verzinnen. Je zou d’r vrolijk van worden. Ik zou zeggen doe vandaag iets leuks. Ga ik wel doen.

Ik ga naar de zee. Zomaar. Omdat het kan. Fijne dag en tot gauw!

Eefje 😉