Leuk en prachtig

Een week of twee terug schreef mijn mede-columniste Eefje over wat ze Stom vond. Al voor de tweede keer. Want ze voelde alweer zoveel stoms opborrelen dat ze er over wilde schrijven. Ik snap dat. Ik vind ook heel vaak dingen stom! Dus ik herkende heeel veel stoms.

Maar ja als je je eraan over geeft dat is het net overgeven. Het houdt niet op. En er komt meer en meer. Je wind je op, je ergert je en je stoort je. En dan kun je nog wel 8 columns schrijven. Maar dat is stom. Acht columns over stom is stom.

Nee, leuk, dat is leuk. En prachtig, dat is nog leuker. En gezellig en fijn. Een kind wat geslaagd is voor z’n examen lijkt me fijn. (Was dus echt stom dat herexamen) Mooi weer in het weekend is leuk. In de tuin ompielen is leuk, grasmaaien nog leuker!

Dat we een dorpswinkel hebben met heerlijk vers brood is super. En dat er dan meisjes uit het dorp in die winkel werken op zaterdag vind ik ook leuk. Zonder beurs naar die winkel gaan en het dan ouderwets op kunnen laten schrijven is nog leuker. Dat het goed gaat met mijn man is erg fijn. Dat hij er nog is is sowieso prachtig. En dat iedereen zo meeleeft is ook prachtig. Alle kaartjes, cadeautjes en fruitmanden: leuk!

Prachtig ook dat mijn knutselkamertje zo mooi opschiet. Het duurt al heel lang want we doen alles in kleine stapjes maar het wordt echt mooi. Fijn en lief ook dat ik dan weer hulp krijg. Van een vriendin die echt leuk kan behangen. En we deden het samen, zonder ruzie. Nou dat is pas echt leuk. Leuk ook dat ik zoveel spulletjes tegenkom bij het opruimen van mijn oude knutselhokje. Leuk dat er zoveel spul overblijft voor de garage-sale op 6 juli as. Leuk knutselspul (nog in de verpakking. Zegt wel iets over hoe vaak ik eigenlijk in zo’n knutselkamertje heb gezeten..), een schildersezel, een prikbord, nou noem maar op, te leuk gewoon! En dan moet manlief de garage zelf nog opruimen. Nou wat er dan nog te koop komt, je wilt het niet weten! Ik zag al een fietspomp klaar staan, nog in de verpakking.  Prachtig gewoon.

Leuk ook dat we in het dorpshuis met de dorpsfeesten zo’n geweldig assortiment hebben, met verschillende soorten bier, gin-tonic en berenburg in blikjes is ronduit fantastisch. Waar vind je dat nog. En dat we dan kunnen pinnen, en dat er een snackwagen is: leuk!

Leuk ook dat er in de omgeving zo veel wordt georganiseerd. Wandeltochten, evenementen. Wat hebben gisteren veel mensen een prachtige dag gehad, met prachtige prestaties op de Mar-athon. Wandelen, hardlopen of feesten, geweldig gedaan allemaal! En dat tussen al dat geloop door er ook nog een boomlange held even langs de elfsteden zwemt: prachtig. En wat nog een grotere leuk en prachtig is, is dat onze dorpsgenoot Nelleke Linthorst in élke stad twee kilometer meezwemt. Twee kilometer in élke stad, je leest het goed. Dat is niet leuk, dat is niet prachtig dat is heldhaftig. En als je haar nog even sponsort, dat kan nog, nou dat is pas leuk! Dat doe je hier: https://www.11stedenzwemtocht.nl/participant/#participant/view/eb248d5c-6a9f-4052-b2cd-5aa7785f8435

Nou, na al deze prachtigs, leuks, geweldigs en och’ss en ah’s moet ik toegeven dat je er reuzeblij en optimistisch van wordt maar dat het ook wel een beetje vermoeiend is, al die positiviteit en dat gejubel. Volgende keer maar weer lekker mopperen en kritisch zijn.

Die & die