Lazy Sunday… – Die & Die

Zondagmorgen, half 12, de zon schijnt, het is prachtig weer en ik hoor verderop de eerste kaatsers van het seizoen al weer “ut!” schreeuwen en de koffie loopt (ik was wat laat). De kussens liggen in de loungeset en ik ben er helemaal klaar voor: lazy Sunday!
Daar hoort ook het lezen van de column op Ysbrechtum.com bij. Dus klik ik de site even aan. Maar al klikkend bekruipt mij een onbestendig gevoel van naderen onheil. Er staat inderdaad geen nieuwe, frisse column op. En ik weet waarom.
Ik, ikzelf had namelijk die column moeten schrijven! En ik ben het helemaal vergeten!
Maar meteen realiseer ik mij dat er geen hordes woedende fans voor het redactiekantoor liggen en dat er geen boze brieven naar de website commissie gaan. De lezers van de column onthouden zich over het algemeen van commentaar, zelfs nu dat kan.
En ik bedenk me ook meteen: zijn er eigenlijk nog wel zoveel lezers? Zijn er eigenlijk nog wel zoveel bezoekers van deze site?
De commissie is druk bezig met het updaten van de website. Ze steken daar veel tijd en energie in.
En toch wordt de site nog niet door iedere Ysbrechtumer met internet gelezen.
“Oh nee, hoor, kijk ik nooit op”, “Ysbrechtum.com, wat is dat? “ Als ik mensen er wel eens naar vraag is de site bij heel veel mensen onbekend. Of mensen kijken niet.
Dat zou aan de inhoud kunnen liggen. Ik vind dat er in het dorp veel meer nieuws is dan er wordt vermeld op de site. Er zijn bij Johannes.com veel meer nieuwtjes te vergaren dan ik ooit op de website voorbij zie komen..Ik vind ook (heerlijk zo’n column schrijven, je mag steeds roepen wat je vindt, ik houd d’r van!) dat er wel wat overbodige itempjes af kunnen. Muziekjes die weinig meer met Ysbrechtum te maken hebben…

Dus mijn idee is: de redactie elke dag een half uur naar Johannes voor het nieuws, u tipt uw rechterbuurman/vrouw en uw linkerbuurman/vrouw over deze website, u levert ideeën aan over de inhoud en ik schrijf de volgende keer een betere column.

 

Iedereen blij!

 

Die&Die