Kleine meisjes – tikkie tikkie

Ze had er zo naar uitgekeken…
“Mag ik met de andere kinderen van groep 8 naar het zwembad? Er is Cito-zwemmen (cito-wat? … Ja, een of andere slimme commercieel heeft bedacht dat er wat extra euro’s te verdienen zijn als alle kinderen uit groep 8 die voor de cito-eindtoets staan, zich met korting mogen “ontspannen”).
“Tuurlijk, klinkt gezellig, maar je kunt niet tot het einde blijven in verband met je laatste training van het seizoen”. Dat was voor kindlief geen enkel probleem.

Die ochtend vertrok ze op de fiets naar school, met de zwemkleren in de tas en een stralende lach op ’t gezicht.
Die middag kwam ze terug in tranen en gefrustreerd. “Wat een rotdag!” Geschrokken vraag ik wat er aan de hand is. Nooooouuuuuuw, een waterval aan STOMME dingen kwam los:

  • In de klas werd mijn etui steeds afgepakt door die STOMME jongen
  • Het voetbal in de pauze was STOM
  • Die en die deed ineens heel STOM tegen mij en toen was iedereen in de klas he-le-maal tegen mij!
  • En toen zeiden ze dat ik op die en die verliefd was en dat is écht niet zo (dus… STOM).

Ik wou eerst niet eens meer mee naar het zwembad, maar ik had er toch zo’n zin in!

  • En toen onderweg haalt iemand mij in op de fiets en begint mij ‘random’ uit te schelden: ‘ga aan de kant joh, mongool’ (wat STOM, een mongool, dat is toch iemand uit een ander land?) en ik deed helemaal niets verkeerd.
  • Vriendinnetje heeft haar zere voet nòg meer geblesseerd bij het zwembad en nu kan ze zaterdag helemaal niet meer meehee doehoen aahaan de wedstrijd (flinke tranen inmiddels)
  • En toen ging ik zwemmen en toen werd ik keihard in het water geduwd door een jongen die ik helemaahaal niet ken!!! Echt keihard, hè?
  • En toen ik bijna weg moest, gingen de anderen stiekem chips eten in de kleedkamer en deden ze de deur voor mijn neus op slot! WAAAAHAAAA

Het liefst zou ik die etters even flink de oren wassen, maar of ik kindlief daar nu zo mee help…
Tja, wat zeg je dán tegen je prachtigste, liefste, net-geen-kind-meer-en-ook-nog-niet-echt-een-puber??
Welkom in de grote mensen wereld? Hij zit vol met mensen die je niet begrijpt, die dingen doen, die je niet begrijpt. Idioten, egoïsten en pestkoppen komen er in alle soorten en maten, zoals de jongen die je in het water duwde en die vent die vorige week man-lief zo’n beetje van de weg reed op de Harste, omdat die hem op het Schoonoord niet in wilde laten halen (compleet met flink verbaal geweld)

Ik had het zo graag nog even voor je verborgen, maar ja… kleine meisjes worden groot!

Tikkie tikkie

PS. Waar ik ’s avonds nog op deze column zit te broeden, komt kind-lief na haar training al weer fluitend thuis. ‘heerlijk getraind, mag ik … (etc. etc.)’