Keuzestress

Keuzestress

Ik ben niet zo goed met kiezen. Rood of toch maar weer zwart. Bloemkool of worteltjes. Gympies of hoge hakken… als het erop aan komt kan ik niet kiezen en ga ik vaak met lege handen weer naar huis. Toch even over nadenken nog.

15 maart is niet kiezen geen optie! We kiezen een nieuwe regering! Als je niet stemt gaat je stem misschien wel naar de PVV. Stress! Maar hoewel ik moeilijk kan aangeven wat ik wil, weet ik wèl heel duidelijk wat ik niet wil.

Onbegrijpelijk vind ik het, dat er zoveel mensen zijn die willen dat de ideeën en plannen van de PVV worden uitgevoerd. Dat er mensen zijn die kiezen voor iemand die als marine-le-pen-salutebelangrijkste punt de-islamisering van ons land benoemt en stelselmatig geen vragen van journalisten beantwoordt. Die politiek bevriend is met extreem rechtse types als Marine le Pen die geen moeite heeft met een bepaald type groet (zie foto). Hoe weet je dat waar je eigenlijk echt voor kiest.

Kiezen is anno 2017 sowieso al een hele uitdaging want op basis waarvan doe je dat dan? Er is steeds meer nepnieuws is de wereld. Nepnieuws is misleidende informatie die wordt verspreid om geld te verdienen of om de publieke opinie te beïnvloeden. Koning van het verspreiden van nepnieuws is meneer Trump. En hoewel velen weten dat hij dat doet (bijvoorbeeld #LastNightInSweden) is dat blijkbaar niet erg genoeg om van hem af te komen. Vorige week probeerde Wilders zo’n zelfde streekje uit te halen door in een buitenlands interview (die geeft ‘ie blijkbaar wel)  de moordenaar van Pim Fortuin een moslim te noemen.

Maar goed… Terug naar de zwevende kiezers, kabbelende campagnes, tenenkrommende tv-debatten en campagneclipjes die zo Amerikaans mogelijk worden ingericht. Brrrr…
Kies ik voor een partij of kies ik voor de de persoon die de partij vertegenwoordigd. Kies ik voor dieren of 50+ers, roden of groenen. Pfff, ik vul maar weer eens een stemwijzer in. Moet ik ook weer vele keuzes maken, of ik de piratenpartij ook in mijn oordeel mee wil nemen bijvoorbeeld. Eh… doe maar, ik ben benieuwd of zij ook het beste willen voor Nederland (zucht).

Gelukkig heb ik nog even. Succes met kiezen allemaal!

Tikkietikkie