Kerstnieuws Kerk

zaterdagavond 24 december 2022
Kerstfeest m.m.v. Sundayskool
19.30 uur in de kerk van Ysbrechtum
voorganger is ds. Aukje Westra

zondag 25 december 2022
Eerste Kerstdag
09.30 uur in de kerk van Ysbrechtum
voorganger is ds. Vijko Top

zaterdag 31 december 2022
Oudejaarsavond
19.30 uur in de kerk van Ysbrechtum
voorganger is ds. Fedde Welbedacht

 zondag 1 januari 2023
Nieuwjaarsbegroeting
met lied, gebed,  koffie en gesprek.
11.00 uur in de kerk van Ysbrechtum
voorganger is ds. Aukje Westra

zondag 8 januari 2023
9.30 uur in de kerk van Tirns
voorganger is ds. Vijko Top
bevestiging Brucia Heule als diaken

Voor Eerste Kerstdag is weer een gelegenheidskoortje samengesteld met zangers uit onze gemeente en gasten van buiten. Dirigente Netty van der Brug uit Ysbrechtum heeft geholpen met de voorbereiding in de afgelopen weken. Esther Bouwers begeleidt op de piano en Auke Buma neemt het over bij de samenzang. Komt allen tezamen! Ook in deze bijzondere ochtenddienst rond het feest van de geboorte van de Heer

KERSTVIERING

ZATERDAGAVOND 24 december

De kerk van Ysbrechtum biedt letterlijk een podium aan de kinderen van de zondagschool. Er zijn flyers verspreid, op ysbrechtum.com staat de uitnodiging. De Sundayskool kinderen hebben geoefend, de toneelkleren zijn gepast en dominee Aukje Westra is in hun enthousiasme betrokken. Na vier adventszondagen voorbereiding zijn ze er klaar voor. Met dank aan de leiding voor alle tijd, liefde en energie die jullie er in hebben gestoken.

Een grote groep kinderen en de leiding van Sundayskool verheugen zich op uw komst 19.30 uur in de kerk van Ysbrechtum.

Er is een collecte voor de Speelgoedbank Friesland

HET UITJE VAN DE SUNDAYSKOOL

Op de derde adventszondag zijn we met z’n allen op stap gegaan! Na het aansteken van de adventskaarsen, het voorlezen van het gedichtje door Liza en het optreden van de Sundayskool band, zijn we richting Jubbega vertrokken.

Na ruim een half uur rijden kwamen we aan bij Koppenjan. Daar hebben we de kinderen verdeeld in twee groepen, omdat we met zoveel kinderen (22!) waren. De eerste groep ging eerst de workshop kaarsen maken doen en daarna een pannenkoek eten en de tweede groep net andersom.

Alle kinderen kregen een lont en moesten deze vijfentwintig keer in een bak met gesmolten kaarsvet dopen, zo werden de kaarsen steeds een beetje dikker. Daarna kon de kaars nog een andere vorm en kleur krijgen, en dat was nog lang niet altijd makkelijk. Er zijn uiteindelijk prachtige kaarsen gemaakt door alle kinderen.

Ook het pannenkoeken waren heel lekker en leuk om te versieren. Kortom een fantastisch uitje! Alle rijders en begeleiders, ook langs deze weg, nogmaals hartelijk bedankt!

Meer kerknieuws in Kerkblad PS

Abonnement via het kerkelijk bureau: bureau@pknsneek.nl

Voor informatie:        Gerry Sikma 0515 569561

Meeschrijven aan het kerkblad? bel Klaas Salverda 06 15192363